Αλογοσκούφης: Συζήτηση στη Βουλή για το ασφαλιστικό

Δευτέρα, 06 Φεβρουαρίου 2006 12:23
UPD:12:32

Συζήτηση στη Βουλή για το ασφαλιστικό θα προκαλέσει η κυβέρνηση, είπε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Δημοκρατίας "Κωνσταντίνος Καραμανλής" http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/02/06/1149981.htm .

Ο κ. Αλογοσκούφης επικαλέστηκε μελέτη, σύμφωνα με την οποία το 2050 οι δαπάνες για συντάξεις θα φτάνουν το 25% του ΑΕΠ από το 12,5% που είναι σήμερα.

Η συνεισφορά του προϋπολογισμού από το 5% που είναι τώρα θα φθάσει το 15%. Με αυτές τις εξελίξεις το ασφαλιστικό είναι ένα μείζον πρόβλημα και απαιτείται υπευθυνότητα από όλους για να επιλυθεί. Η κυβέρνηση, πρόσθεσε ο κ. Αλογοσκούφης, έχει δεσμευτεί ότι θα χρηματοδοτήσει μελέτη κοινής αποδοχής για το ασφαλιστικό.

Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης είπε ότι η οικονομία αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις όπως είναι το υψηλό δημόσιο χρέος, το έλλειμμα αλλά και αγκυλώσεις που δημιουργεί ο διογκωμένος δημόσιος τομέας.

Από το 1993-2004, πρόσθεσε οι δημόσιοι υπάλληλοι αυξήθηκαν κατά 25% (επιπλέον 120.000 άτομα), ενώ παράλληλα δεν υπήρξε μείωση της ανεργίας. Για τις Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα είπε ότι η ειδική γραμματεία των Συμπράξεων είναι έτοιμη για να δεχθεί προτάσεις και ήδη έχουν υποβληθεί από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων.

Ο κ. Αλογοσκούφης είπε ότι πρέπει να μειωθεί και το κόστος των δανείων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα