FF: Ο ισολογισμός αναβαθμίζει το ρίσκο για τους ομολογιούχους

Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019 02:45
UPD:02:50

Της Σοφίας Εμμανουήλ

[email protected]

Τον κίνδυνο επιθετικών κινήσεων από την πλευρά των ομολογιούχων πιστωτών προοιωνίζονται οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από τον όμιλο Folli Follie, με επίκεντρο τις πληροφορίες για το περιεχόμενο των αναδιατυπωμένων οικονομικών καταστάσεων 2017, με τη φερόμενη αρνητική γνώμη των ελεγκτών της PwC αλλά και τη συνεχή κωλυσιεργία του επιτελείου της εισηγμένης εταιρείας στη διαδικασία κατάρτισης και έγκρισης της οικονομικής έκθεσης.

Νέες αβεβαιότητες εγείρουν τόσο τα στοιχεία που θέλουν τον νέο ισολογισμό να αποτελεί «κούρεμα» του αρχικού κατά σχεδόν 70%, με ζημιές, ενεργητικό κάτω από 1 δισ. το οποίο η εταιρεία εμφάνιζε υπερδιπλάσιο και τζίρο στο 1/3, όσο και οι πληροφορίες για σωρεία παρατηρήσεων των ορκωτών ελεγκτών. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται απαίτηση του Δημήτρη Κουτσολιούτσου από την εταιρεία ύψους 40 εκατ. ευρώ και 41 εκατ. ευρώ που κατευθύνθηκαν σε θυγατρικές χωρίς να επιβεβαιωθούν με συγκεκριμένους λογαρισμούς. Ως αποτέλεσμα οι ελεγτές φέρονται να εκφράζουν αμφιβολία για τη δυνατότητα της εταιρείας να συνεχίσει τη δραστηριότητά της (going concern).

Τις αντοχές των εμπλεκομένων στην υπόθεση, μεταξύ των οποίων και των ομολογιούχων (από τη συναίνεση των οποίων εξαρτάται το σχέδιο εξυγίανσης και το μέλλον της εταιρείας, αφού είναι προϋπόθεση για την αίτηση υπαγωγής στις διατάξεις του άρθρου 106β-δ), δοκιμάζει τις τελευταίες ημέρες η καθυστέρηση της δημοσίευσης του αναδιατυπωμένου ισολογισμού. Πληροφορίες μάλιστα θέλουν ορισμένους ομολογιούχους, που είχαν συμμετάσχει στην κατ` αρχήν συμφωνία να αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους διερευνώντας δυνατότητα ρευστοποίησης των απαιτήσεών τους.

Σημειώνεται ότι χθες, 15 Ιουλίου, εξέπνευσε η προθεσμία που η Folli Follie είχε συμφωνήσει από κοινού με την PwC για την ολοκλήρωση του έργου αναδιατύπωσης των οικονομικών καταστάσεων της χρήσης 2017. Παρά το γεγονός ότι η έκθεση των ορκωτών ελεγκτών είναι στη διάθεση των μελών του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας από την προηγούμενη εβδομάδα, οι προβλέψεις για δημοσίευση εντός του χρονοδιαγράμματος διαψεύθηκαν (αν και στελέχη της εταιρείας μέχρι αργά χθες το βράδυ επέμεναν ότι η ανακοίνωση ήταν θέμα λίγης ώρας). Σημειώνεται επίσης ότι το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας συνεδρίασε με θέμα την έγκριση των αναμορφωμένων οικονομικών καταστάσεων την περασμένη Παρασκευή. Η συνεδρίαση αυτή διεκόπη και συνεχίστηκε χθες. Όμως και η χθεσινή συνεδρίαση απέβη άκαρπη. Επομένως θα συνεχιστεί σήμερα, οπότε και αναμένεται, εκτός απροόπτου, να δημοσιευθεί ο επίμαχος ισολογισμός.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΦΦΓΚΡΠ



Σχολιασμένα