ΔΕΠΑ: Επέκταση του συστήματος μεταφοράς φυσικού αερίου

Δευτέρα, 06 Φεβρουαρίου 2006 15:43

Αποφάσεις για τις άδειες εγκατάστασης δύο νέων έργων επέκτασης του συστήματος μεταφοράς φυσικού αερίου της εταιρείας Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου Α.Ε. (ΔΕΠΑ. Α.Ε.) υπεγράφησαν από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Ανάπτυξης κ. Νίκο Στεφάνου ύστερα από έγκριση του υπουργού Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Σιούφα. Πρόκειται για τα έργα:

• ¶δεια Εγκατάστασης του Μετρητικού / Ρυθμιστικού Σταθμού (70/19bar) Ξάνθης. Μέσω του Σταθμού αυτού θα τροφοδοτείται το δίκτυο διανομής Μέσης και Χαμηλής πίεσης της ευρύτερης περιοχής Ξάνθης που αποτελείται από 32,7 χλμ. χαλύβδινου αγωγού και 2 χλμ. αγωγού πολυαιθυλενίου. Το κόστος κατασκευής του έργου αυτού ανέρχεται σε 1,4 εκατομμύρια ευρώ.

• ¶δεια Εγκατάστασης του Μετρητικού / Ρυθμιστικού Σταθμού (70/19bar) Σερρών. Μέσω του Σταθμού αυτού θα τροφοδοτείται δίκτυο διανομής Μέσης και Χαμηλής πίεσης της ευρύτερης περιοχής Σερρών που αποτελείται από 17,4 χλμ. χαλύβδινου αγωγού και 17,2 χλμ. αγωγού πολυαιθυλενίου. Το κόστος κατασκευής του έργου αυτού ανέρχεται σε 1,2 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης, μόλις πρόσφατα υπεγράφησαν από το γενικό γραμματέα του υπουργείου Ανάπτυξης κ. Νίκο Στεφάνου άδειες εγκατάστασης ή/και λειτουργίας πέντε ακόμα έργων επέκτασης και ενίσχυσης της δυναμικότητας του συστήματος μεταφοράς φυσικού αερίου, που είναι τα εξής:

• ¶δεια Εγκατάστασης του Μετρητικού / Ρυθμιστικού Σταθμού (70/19bar) Δράμας.

• ¶δεια Εγκατάστασης του Μετρητικού / Ρυθμιστικού Σταθμού (70/19bar) Κατερίνης.

• ¶δεια Λειτουργίας του Αγωγού Τροφοδοσίας του Σταθμού Ηλεκτροπαραγωγής "Ενεργειακή Θεσσαλονίκης" (θυγατρική των ΕΛΠΕ).

• ¶δεια Εγκατάστασης του Μετρητικού Σταθμού ΕΛΠΕ - ΔΙΑΒΑΤΑ.

• Αναβάθμιση του τερματικού σταθμού Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG) στη Ρεβυθούσα, προϋπολογισμού 47.800.000 ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα