Το μεγάλο ρίσκο που απειλεί τη Wall Street

Σάββατο, 13 Ιουλίου 2019 07:48
UPD:07:57
REUTERS/LUCAS JACKSON

Η αυλαία της ανακοίνωσης αποτελεσμάτων τριμήνου από τις επιχειρήσεις της Αμερικής ανοίγει την επόμενη εβδομάδα, εγείροντας νέα πρόκληση για τη Wall Street και τις επιδόσεις-ρεκόρ των δεικτών. Η επιβράδυνση της ανάπτυξης και ο αρνητικός αντίκτυπος από τον εμπορικό πόλεμο ενδεχομένως να αφήσουν το στίγμα τους στα εταιρικά κέρδη, θέτοντας σε κίνδυνο το ράλι των αμερικανικών μετοχών. 

Η πορεία της Wall Street θα εξαρτηθεί από τις οικονομικές επιδόσεις των αμερικανικών επιχειρήσεων και τις προβλέψεις τους για τα επόμενα τρίμηνα. Η περίοδος ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων αποτελεί το επόμενο, μεγάλο ρίσκο που θα μπορούσε να βάλει φρένο στο ράλι που έχει απογειώσει τις μετοχές σε ιστορικά υψηλά, εν μέσω προσδοκιών ότι η FED θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια, ενδεχομένως και από την επόμενη συνεδρίαση, στα τέλη Ιουλίου. 

«Εάν τα αποτελέσματα δεν επιβεβαιώσουν τις προσδοκίες, τότε θα επικρατήσει κλίμα νευρικότητας στην αγορά», εξηγεί στο CNBC ο Πίτερ Μπούκβαρ, επικεφαλής επενδύσεων στην Bleakley Advisory Group. «Με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο, η περίοδος εταιρικών αποτελεσμάτων τριμήνου, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, θα αποτελέσει "ναρκοπέδιο" εξαιτίας των εμπορικών δασμών και των ενδείξεων οικονομικής επιβράδυνσης -συν το γεγονός ότι οι μετοχές είναι ήδη σε ιστορικά υψηλά», προσθέτει. 

Η αυλαία ανοίγει αυτή την εβδομάδα με τις μεγάλες τράπεζες, με την αρχή να την κάνει η Citigroup. Ακολουθεί η Goldman Sachs, Wells Fargo και JP Morgan την Τρίτη. Η Bank of America ανακοινώνει αποτελέσματα την Τετάρτη και η Morgan Stanley την Πέμπτη. 

Οι αμερικανικές μετοχές σημείωσαν νέο ρεκόρ την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ και στη χθεσινή συνεδρίαση άγγιξαν ενδοσυνεδριακά νέο ιστορικό υψηλό. Ο S&P 500 ξεπέρασε για πρώτη φορά το όριο των 3.000 μονάδων, ενώ ο Dow ενισχύθηκε πάνω από τις 27.000 μονάδες, με εβδομαδιαία κέρδη 1,5%. 

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της FactSet, τα κέρδη για τις επιχειρήσεις του S&P 500 αναμένεται να υποχωρήσεουν κατά 2,9% στο δεύτερο τρίμηνο.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα