Στην πρώτη δεκάδα των διεθνών ναυτιλιακών κέντρων επέστρεψε η Αθήνα

Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2019 18:30
UPD:18:30
Eurokinissi/ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

Του Λάμπρου Καραγεώργου
[email protected]

Μετά από ένα μικρό διάλειμμα, η Αθήνα επέστρεψε στην πρώτη δεκάδα των διεθνών ναυτιλιακών κέντρων, σύμφωνα με έρευνα του Baltic Exchange. Μια θέση κέρδισε και το Χονγκ Κονγκ, που βρέθηκε στη δεύτερη της παγκόσμιας κατάταξης, πίσω από τη Σιγκαπούρη. Η Αθήνα το 2018 είχε βρεθεί εκτός δεκάδας, κερδίζοντας τη θέση της το Μπουσάν της Νοτίου Κορέας, αλλά το 2019 η ελληνική πρωτεύουσα εκτόπισε από τη 10η θέση το Κορεάτικο λιμάνι.

Σύμφωνα με τον δείκτη «2019 Xinhua-Baltic International Shipping Centre Development (ISCD)», η Σιγκαπούρη βρίσκεται στην πρώτη θέση για έκτη συνεχή χρονιά.

Ο δείκτης παρέχει μια κατάταξη της απόδοσης των μεγαλύτερων πόλεων στον κόσμο που προσφέρουν υπηρεσίες στον ναυτιλιακό και λιμενικό τομέα.

Με βάση παράγοντες, όπως η απόδοση και οι εγκαταστάσεις των λιμανιών, το επίπεδο των προσφερόμενων στις ναυτιλιακές επιχειρήσεις υπηρεσιών, καθώς και το γενικό επιχειρηματικό περιβάλλον, η έρευνα αποτελεί προϊόν συνεργασίας του κινεζικού κρατικού πρακτορείου ειδήσεων Xinhua και του Baltic Exchange.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα