Φυσικό αέριο: Αίτημα του ΥΠΑΝ για φοροαπαλλαγή στο 80% της δαπάνης

Τρίτη, 07 Φεβρουαρίου 2006 17:01

Αύξηση της φοροαπαλλαγής για την εγκατάσταση συστημάτων φυσικού αερίου και ανανεώσιμων πηγών στο 80% της δαπάνης, από 20% που είναι τώρα, εισηγείται το υπουργείο Ανάπτυξης στο υπουργείο Οικονομικών, ανέφερε σήμερα ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γ.Σαλαγκούδης μιλώντας σε εκδήλωση του ΙΝΚΑ για το φυσικό αέριο.

Οπως είπε, η απάντηση αναμένεται τις επόμενες ημέρες και, ακόμη και αν δεν γίνει δεκτή η εισήγηση, η φοροαπαλλαγή (που θα ισχύσει για τα φετινά εισοδήματα) θα είναι μεγαλύτερη από 20%. Η ρύθμιση θα περιληφθεί σε νομοσχέδιο για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, που θα κατατεθεί στη Βουλή ως το τέλος Φεβρουαρίου. Ο κ. Σαλαγκούδης ανέφερε ακόμη ότι ετοιμάζεται νομοσχέδιο για τη χρηματοδότηση ενεργειακών επενδύσεων από τρίτους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην ημερίδα, το 2005 κατασκευάστηκαν στην Αττική 650 χλμ. δικτύου και υπεγράφησαν 11.900 νέα συμβόλαια (70% περισσότερα σε σχέση με το 2004). Συνολικά στην Αττική χρησιμοποιούν φυσικό αέριο 110.000 νοικοκυριά έναντι 200.000 στη Θεσσαλονίκη.

Ως το τέλος του χρόνου θα προκηρυχθεί εξάλλου ο διαγωνισμός για τη σύσταση τριών νέων Εταιριών Παροχής Αερίου σε Στερεά Ελλάδα - Εύβοια, Ανατολική Μακεδονία - Θράκη και Κεντρική Μακεδονία (εκτός Θεσσαλονίκης).

ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα