Τη σταθερά ανοδική πορεία της συνέχισε και το 2018 η Barilla Hellas, με αύξηση του κύκλου εργασιών της στα υψηλότερα επίπεδα της τελευταίας εξαετίας, καθώς έφθασε στα 73,6 εκατ. ευρώ, από 72 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος.
Τα μικτά κέρδη αυξήθηκαν οριακά κατά 1,6% στα 33,1 εκατ. ευρώ, από 32,6 εκατ. ευρώ το 2017. Το μικτό περιθώριο κέρδους παρέμεινε σταθερό σε σχέση με το προηγούμενο έτος, στα επίπεδα του 45%.
Τα λειτουργικά έξοδα της εταιρείας κατέγραψαν αύξηση και ανήλθαν σε 28,9 εκατ. ευρώ, από 27,3 εκατ. ευρώ το 2017. Ως εκ τούτου, τα αποτελέσματα προ φόρων και τόκων (ΕΒΙΤ) παρουσίασαν κάμψη και ανήλθαν σε 6,6 εκατ. ευρώ, από 7,5 εκατ. ευρώ το 2017.
Τέλος, τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 6,6 εκατ. ευρώ, από 7,5 εκατ. ευρώ κατά το προηγούμενο έτος, ενώ τα κέρδη μετά φόρων ανήλθαν στο επίπεδο των 4,4 εκατ. ευρώ από 5,7 εκατ. ευρώ την 31/12/2017.
«Οι σταθερές πωλήσεις ζυμαρικών MISKO και Barilla επιβεβαίωσαν τη διατήρηση της ηγετικής θέσης της Barilla Hellas στην ελληνική αγορά. Παράλληλα, οι θετικές προοπτικές ενισχύονται μέσα από το λανσάρισμα νέων καινοτόμων προϊόντων υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας, όπως η Χρυσή Σειρά MISKO από μονοποικιλιακό σιτάρι και τα Barilla Legumes, ζυμαρικά από αλεύρι ρεβιθιού και κόκκινης φακής, με τα οποία η Barilla Hellas δίνει περισσότερες επιλογές στους καταναλωτές που θέλουν να απολαύσουν τις γεύσεις και τα θρεπτικά συστατικά των οσπρίων σε μια οικεία και εύχρηστη μορφή» αναφέρει η εταιρεία.
Όπως σημειώνει, πολύ θετικές διαγράφονται και οι προοπτικές για τα προϊόντα bakery, που εμπορεύεται η Barilla Hellas, με τη σειρά Gran Cereale και τη σειρά Wasa να κατακτούν όλο και περισσότερους καταναλωτές, σε έναν κλάδο ο οποίος χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερα έντονο ανταγωνισμό.
ΔΕΛΤΊΟ ΤΎΠΟΥ
Σε ό,τι αφορά τα μεγέθη των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης, που υπάγονται διοικητικά στη Barilla Hellas, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών πλησίασε τα 160 εκατ. ευρώ, από 140 εκατ. ευρώ πέρυσι, καταγράφοντας αύξηση της τάξεως του 14%.
Εντός του 2018, ολοκληρώθηκε τετραετές επενδυτικό πλάνο (2015-2018), συνολικής δαπάνης 8,4 εκατ. ευρώ, για την τεχνολογική αναβάθμιση του εργοστασίου στη Θήβα, την παραγωγή νέων προϊόντων και τη βελτίωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της εγκατάστασης, που κατέγραψε μείωση της τάξης του 3,8% όσον αφορά στις εκπομπές CO2 και μείωση της τάξης του 5% στην κατανάλωση νερού.
Αντιστοίχως, ως συνέπεια του επενδυτικού προγράμματος, το 2018, ο μύλος στον Βόλο έγινε ο πρώτος μύλος στην Ελλάδα με πιστοποίηση διαχείρισης ενέργειας, που αναμένεται να αποδώσει εξοικονόμηση περισσότερων από 1.000 ΜWh τον χρόνο.
Ο Γιώργος Σπηλιόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, επισημαίνει ότι «η συνέπεια και η συνέχεια που χαρακτηρίζει την επενδυτική μας παρουσία τα τελευταία 25 χρόνια υπογραμμίζει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τη συνεισφορά προστιθέμενης αξίας στην ελληνική οικονομία. Για μας, η ανάπτυξη αποτελεί αποτέλεσμα της εργασίας μας και αντλεί έμπνευση από την επιθυμία μας για προσφορά στο κοινωνικό σύνολο. Προχωράμε με προσήλωση, σταθερότητα και τόλμη στην ανάπτυξη ποιοτικών, αλλά και καινοτόμων προϊόντων, τα οποία επισφραγίζουν τη μακροχρόνια και ειλικρινή σχέση μας με το καταναλωτικό κοινό και μας δίνουν τη δυνατότητα να ανταποκριθούμε επιτυχώς στις σύγχρονες διατροφικές συνήθειες, που αναπτύσσονται σε παγκόσμιο επίπεδο».