Μειώνονται οι ποσοστώσεις παραγωγής ζάχαρης

Τρίτη, 07 Φεβρουαρίου 2006 20:36

Τη μείωση στις ποσοστώσεις παραγωγής ζάχαρης για την περίοδο 2006-2007 και συγκεκριμένα από τον Ιούλιο του 2006, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για να απαλλάξει την αγορά ζάχαρης από το πλεόνασμα παραγωγής.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η παραγωγή ζάχαρης θα μπορούσε να φτάσει τα δύο, ή και τρία εκατομμύρια τόνους, ποσότητα που είναι αδύνατο να εξαχθεί, δεδομένων των περιορισμών που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου (ΠΟΕ) και των στενοτήτων του κοινοτικού προϋπολογισμού. Η επίσημη πρόταση για μείωση των ποσοστώσεων θα εξεταστεί στις αρχές Μαρτίου από τα κράτη μέλη στη διαχειριστική επιτροπή ζάχαρης, αφού προηγουμένως υιοθετηθούν από το Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας (20-21 Φεβρουαρίου) οι νέοι κανονισμοί για την κοινή οργάνωση αγοράς ζάχαρης.

Ελλάδα, Ισπανία, Τσεχία και Σλοβενία έχουν ταχθεί κατά της μείωσης των ποσοστώσεων ζάχαρης, ενώ Ιταλία, Πολωνία και Πορτογαλία ζητούν να μην εφαρμοστεί στις χώρες τους η περαιτέρω μείωση της παραγωγής, υποστηρίζοντας ότι έχουν ήδη μειώσει κατά το ήμισυ την παραγωγή ζάχαρης, λόγω της πρόσφατης μεταρρύθμισης στον τομέα της ζάχαρης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα