Αυξήσεις 2% στους μισθούς των ναυτικών της ακτοπλοΐας

Δευτέρα, 08 Ιουλίου 2019 15:26
UPD:15:52
Eurokinissi/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Του Λάμπρου Καραγεώργου
[email protected]

Αυξήσεις 2% στους μισθούς αναδρομικά από 1/1/2019 και επιπλέον προσλήψεις προβλέπει η νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ) για το 2019, που υπέγραψαν σήμερα η πλειοψηφία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ).

Σημειώνεται ότι αυτή ακριβώς ήταν και η πρόταση του ΣΕΕΝ που είχε απορριφθεί πριν λίγες μέρες, με αποτέλεσμα την 24ωρη προειδοποιητική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων στις 3 Ιουλίου.

Και πέρυσι οι ναυτικοί στην ακτοπλοΐα είχαν πάρει αύξηση 2% στους μισθούς τους.

Η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) με ανακοίνωση της κάνει λόγο για «άθλιο παιχνίδι του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού», που, σε «ανοιχτή συναλλαγή με τους εφοπλιστές, αγνόησαν προκλητικά την αγωνιστική θέληση και βούληση των ναυτεργατών υπογράφοντες μια ΣΣΕ η οποία είναι μακριά από τις ανάγκες και πίσω από τα ώριμα και δίκαια αιτήματά τους».

«Για άλλη μια φορά ο εργοδοτικός-κυβερνητικός συνδικαλισμός της ΠΝΟ συμφώνησε σήμερα σε αύξηση 2% για το 2019, υπονομεύοντας το σύνολο των οξυμμένων προβλημάτων των ναυτεργατών» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα