Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2006 09:39
UPD:10:49

Aspis Bank: «Η Wall Street κινήθηκε πτωτικά χθες, κυρίως λόγω υποχώρησης των µετοχών εταιριών µεταλλουργίας και εξόρυξης πετρελαίου. Οι ευρωπαϊκές αγορές αναµένεται να επηρεαστούν αρνητικά και να εµφανίσουν τάσεις συσσώρευσης. Μια διόρθωση θα τη θεωρούσαµε πιθανή και στην εγχώρια αγορά, κυρίως σε επίπεδο µετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης».

Praxis Securities: «Παρά το αρνητικό κλείσιμο των κυριοτέρων διεθνών αγορών πιθανολογούμε ότι το αγοραστικό ενδιαφέρον θα συνεχιστεί και κατά τη σημερινή συνεδρίαση γεγονός που καθιστά περιορισμένη την πιθανότητα μίας αρνητικής συνεδρίασης».

Sarros Securities: «Στην ελληνική αγορά ο Γενικός Δείκτης τιμών πραγματοποίησε ρεκόρ 5ετίας http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/02/08/1150646.htm . Θετικοί πρωταγωνιστές της αγοράς οι μετοχές μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης. Από την αρχή του χρόνου τις μεγαλύτερες αποδόσεις πραγματοποιεί ο δείκτης των εταιρειών Υγείας (+44.11%) και ο δείκτης των Πρώτων Υλών (+42.72%). Για σήμερα αναμένουμε μερικές ρευστοποιήσεις απόρροια των πιέσεων στις διεθνείς αγορές κάτι το οποίο βέβαια δεν αλλάζει τη θετική εικόνα της αγοράς».

Euroxx: «Οριακά κέρδη για τη Σοφοκλέους στη χθεσινή συνεδρίαση με τον τζίρο συναλλαγών να εμφανίζεται ικανοποιητικός. Στις διεθνείς αγορές επικράτησαν πτωτικές τάσεις εκτός από τους χρηματιστηριακούς δείκτες στην Γερμανία και το Παρίσι οι οποίοι κατέγραψαν μικρά κέρδη. Η έντονη επιχειρηματική κινητικότητα σε συνδυασμό με τις θετικές ανακοινώσεις- εκτιμήσεις για την αγορά θα διατηρήσει το καλό κλίμα μεσοπρόθεσμα δίνοντας την ευκαιρία για επιλεγμένες τοποθετήσεις».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα