Εγκρίθηκε η αύξηση μ/κ της Ικτίνος

Τρίτη, 24 Απριλίου 2001 18:27

Σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 2,101 δισ. δρχ. με καταβολή μετρητών προχωρά η μαρμαροβιομηχανία Ικτίνος Ελλάς ΑΕ, σύμφωνα με σημερινή απόφαση της έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων.

Η εταιρεία θα εκδώσει 2.101.500 νέες ονομαστικές μετοχές με τιμή διάθεσης ανά μετοχή 1.000 δραχμές και δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων με αναλογία τρεις νέες μετοχές για κάθε δέκα παλαιές στην τιμή των 1.000 δρχ. έκαστη.

Από το αντληθέν κεφάλαιο, ποσό 1,2 δισ. δρχ. θα χρησιμοποιηθεί για την εξόφληση μέρους του τιμήματος για την απόκτηση του 77,99% της Τσιμεντοβιομηχανίας Κρήτης ΑΕ, η οποία μετονομάστηκε σε Ικτίνος Τεχνική και Τουριστική ΑΕ.

Ποσό 500 εκατ. δρχ. θα χρησιμοποιηθεί για χρηματοδότηση σε πρώτα στάδια του επενδυτικού της σχεδίου της εταιρείας Ικτίνος Τεχνική και Τουριστική ΑΕ. Επίσης ποσό 351 εκατ. δρχ. θα διατεθεί για την μείωση του βραχυπρόθεσμου τραπεζικού δανεισμού της Ικτίνος Ελλάς.

Παράλληλα, αποφασίστηκε η αλλαγή αξιοποίησης των αδιαθέτων υπολοίπων ύψους 212,2 εκατ. δρχ. (ποσοστό 15% περίπου) από τα κεφάλαια που άντλησε με την εισαγωγή των μετοχών της στην Παράλληλη αγορά του ΧΑΑ.

Τέλος, η συνέλευση αποφάσισε την ονομαστικοποίηση των μετοχών της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα