Ιατρικό Αθηνών: Εμφαση στην αγορά της Ρουμανίας

Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2006 18:19

Δεν υπάρχουν περιθώρια για περαιτέρω ανάπτυξη εργασιών από νέες εταιρείες στο χώρο της ιδιωτικής υγείας, σύμφωνα με εκτιμήσεις του διευθύνοντος συμβούλου του Ιατρικού Αθηνών κ. Βασίλη Αποστολόπουλου.

Η αγορά του πλειοψηφικού πακέτου της εισηγμένης εταιρίας "Υγεία" από τον Όμιλο της Marfin εκτιμάται ότι έγινε σε πολύ υψηλή τιμή, όμως θα έχει θετικές επιπτώσεις στον κλάδο, καθώς ο όμιλος από τον οποίο εξαγοράστηκε, έχει επιχειρησιακή αντίληψη των πραγμάτων, ανέφερε ο κ. Αποστολόπουλος.

Είπε ακόμα ότι ο Όμιλος του Ιατρικού Αθηνών δεν θα προχωρήσει σε σημαντικές επενδύσεις την επόμενη τριετία, καθώς μόλις ολοκληρώθηκε το πενταετές επενδυτικό του πλάνο ύψους 150 εκατ. ευρώ, με τελευταίο έργο την Κλινική Περιστερίου, συνολικής επένδυσης 10 εκατ. ευρώ, που εγκαινιάζεται εντός των επομένων δύο μηνών. Στόχος του Ομίλου είναι, με την ωρίμανση των επενδύσεων την επόμενη τριετία, η πληρότητα των κλινικών του να ανέλθει από 65% που είναι σήμερα, σε πάνω από 80%.

Στο εξωτερικό ο Όμιλος δίνει έμφαση στην αγορά της Ρουμανίας με το άνοιγμα και δεύτερου διαγνωστικού κέντρο στο Βουκουρέστι, ενώ εξετάζει ευκαιρίες και σε άλλες χώρες της ευρύτερης περιοχής της Βαλκανικής. Ο κ. Αποστολόπουλος αναφέρθηκε στην αύξηση του ποσοστού των ξένων θεσμικών επενδυτών που μετέχουν στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας, που ανέρχεται πλέον σε 20%, ενώ επισήμανε ότι ο όμιλος δεν προτίθεται να διαθέσει πλειοψηφικό πακέτο μετοχών σε ξένους στρατηγικούς επενδυτές.

Ο Όμιλος του Ιατρικού Αθηνών σήμερα διαθέτει επτά νοσοκομεία στην Αθήνα και ένα στην Θεσσαλονίκη, δύο διαγνωστικά κέντρα στην Ρουμανία και διαχειρίζεται ένα πανελλαδικό δίκτυο διαγνωστικών κέντρων στην περιφέρεια.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΙΑΤΡ



Σχολιασμένα