Όλι Ρεν: Τα εργαλεία της ΕΚΤ είναι πιο αποτελεσματικά, όταν χρησιμοποιούνται μαζί

Πέμπτη, 04 Ιουλίου 2019 17:23
UPD:17:25
EPA/ALESSANDRO DI MEO

Η επιβράδυνση της Ευρωζώνης δεν μπορεί να θεωρείται προσωρινή, τόνισε ο Όλι Ρεν και πρόσθεσε ότι η ΕΚΤ θα πρέπει να προετοιμάζεται ακόμη και για επιδείνωση των συνθηκών. 

Ο Φινλανδός κεντρικός τραπεζίτης και μέλος του Δ.Σ. της ΕΚΤ, υπογράμμισε ότι ήδη οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας αναλύουν τις διάφορες εναλλακτικές που έχουν για να στηρίξουν την οικονομία. «Η ανάπτυξη της Ευρωζώνης έχει επιβραδυνθεί αισθητά. Δεν μπορούμε να αρνηθούμε ότι υπάρχουν αμφιβολίες τις αγορές και την κοινή γνώμη για την ικανότητα της κεντρικής τράπεζας να επιτύχει τον στόχο της σταθερότητας των τιμών» σημείωσε. 

Ο 57χρονος, ο οποίος έως πρόσφατα ήταν μεταξύ των υποψηφίων για τη διαδοχή του Μάριο Ντράγκι στο τιμόνι της ΕΚΤ, διαβεβαίωσε πως «έχουμε στη διάθεσή μας μία σειρά εργαλείων που είναι πολύ αποτελεσματικά», ενώ πρόσθεσε ότι «ως πακέτο αυτά τα εργαλεία έχουν πολύ πιο ισχυρά αποτελέσματα από ό,τι μόνα». 

Τον Ιούνιο οι αξιωματούχοι της ΕΚΤ άφησαν να εννοηθεί ότι έρχονται μειώσεις επιτοκίων, αλλά και ενδεχομένως ένας δεύτερος γύρος ποσοτικής χαλάρωσης. 

Πηγή: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα