Αγορές: Σε υψηλά 12 μηνών η Ευρώπη

Πέμπτη, 04 Ιουλίου 2019 14:59
UPD:16:16
REUTERS/RALPH ORLOWSKI

Σταθερές σε υψηλά άνω των 12 μηνών παραμένουν σήμερα, Πέμπτη, οι ευρωπαϊκές μετοχές. Στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος βρίσκονται οι τράπεζες και δη οι ιταλικές, με τους επενδυτές να επικροτούν την απόφαση της Ρώμης να συμβιβαστεί με τις Βρυξέλλες. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 καταγράφει άνοδο μόλις 0,1%, ενώ οριακά κέρδη παρουσιάζουν και οι βασικοί δείκτες σε Φραγκφούρτη, Παρίσι και Λονδίνο. Ελαφρώς πιο δυναμική στο +0,5% η άνοδος του FTSE MIB στο Μιλάνο, με φόρα από το χθεσινό ράλι.. Ο ιταλικός δείκτης είναι σε υψηλά δύο μηνών με «οδηγό» τον τραπεζικό κλάδο, που κάνει άλμα 3%.  

Στο Χ.Α. επικρατεί ελαφρά νευρικότητα. Ο Γενικός Δείκτης έως και λίγο πριν από τις 16:00 ήταν σε αρνητικό έδαφος με πτώση της τάξης τους κατά 0,58% στις 886,14 μονάδες. Στις 16:15  είχε ανέβει σε θετικό έδαφος, με οριακά κέρδη και την αξία των στα 61,7 εκατ. ευρώ. 

Οι ευρωπαϊκές μετοχές βρίσκουν στήριγμα κυρίως στην πεποίθηση ότι η Κριστίν Λαγκάρντ θα επιμείνει στην χαλαρή νομισματική πολιτική που χάραξε ο Μάριο Ντράγκι, όταν αναλάβει τα ηνία της ΕΚΤ. Στην ελληνική αγορά όλοι βρίσκονται εν αναμονή της κάλπης, ενώ δεν είναι λίγοι που προχωρούν με ρευστοποιήσεις σε κατοχύρωση ενός μικρού μέρους των κερδών που εξασφάλισαν το προηγούμενο εξάμηνο. 

naftemporiki.gr 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα