Ιαπωνία: Αμετάβλητη η νομισματική πολιτική

Με επτά ψήφους υπέρ και δύο κατά
Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2006 07:29

ΘΑ συνεχίσει τη διοχέτευση μετρητών στην οικονομία και θα διατηρήσει κοντά στο μηδέν τα βασικά επιτόκια δανεισμού η Bank of Japan, καθώς τα μέλη της που χαράσσουν τη νομισματική πολιτική, συλλέγουν περισσότερα στοιχεία ότι ο αντιπληθωρισμός φτάνει στο τέλος του.

Το διοικητικό συμβούλιο της Κεντρικής Τράπεζας, διατήρησε τον στόχο των διαθεσίμων αποθεμάτων στις τράπεζες από 30 τρισ. γιέν (253 δισ. δολ.) έως 35 τρισ. γιέν, έξι φορές περισσότερα από τον Μάρτιο του 2001, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, σήμερα στο Τόκυο. Η απόφαση ελήφθη κατά το τέλος της διήμερης συνεδρίασης, με ψήφους 7 υπέρ και 2 κατά, όπως έγινε και τον περασμένο μήνα.

Ο δομικός πληθωρισμός αυξήθηκε για δεύτερο συνεχόμενο μήνα τον Δεκέμβριο. Δέκα από του 15 οικονομικούς αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, είπα ότι η τράπεζα ενδέχεται να θέτει χαμηλότερα όρια για τα συναλλαγματικά αποθέματα τον Απρίλιο και ένας είπε, ότι αυτό, μπορεί να συμβεί το νωρίτερο μέσα στον επόμενο μήνα.

Ο δανεισμός των ιαπωνικών τραπεζών σταμάτησε να υποχωρεί για πρώτη φορά μέσα σε οκτώ χρόνια τον Ιανουάριο, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση, σημάδι ότι ο αντιπληθωρισμός πλησιάζει στο τέλος του στη δεύτερη σε μέγεθος οικονομία στον κόσμο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα