ΒΤ: Χαμηλότερη των προβλέψεων η μείωση των κερδών

Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2006 09:25

ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ μείωση κερδών, έναντι των προβλέψεων των οικονομικών αναλυτών, εμφάνισε το τρίτο τρίμηνο η μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Βρετανίας, ΒT Group Plc, καθώς οι πωλήσεις ευρείας ζώνης αύξησαν τα έσοδα με τον ταχύτερο ρυθμό μέσα σε περίπου τρία χρόνια.

Τα καθαρά κέρδη το τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου μειώθηκαν 411 εκατ. λίρες Αγγλίας (717 εκατ. δολ.) ή 4,8 πένες ανά μετοχή, από 658 εκατ. λίρες ή 7,7 πένες ανά μετοχή το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας Τα κέρδη το προηγούμενο έτος, περιελάμβαναν έκτακτα κέρδη. Οι πωλήσεις το τρίμηνο αυξήθηκαν 7,9% φθάνοντας στα 4,95 δισ. λίρες Αγγλίας.

Πέντε οικονομικοί αναλυτές, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg, προέβλεπαν ότι η εταιρεία θα εμφάνιζε καθαρά κέρδη 371 εκατ. λίρες σε πωλήσεις ύψους 4,85 δισ. λιρών το τρίτο τρίμηνο της χρήσης.

Τα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων κέρδη το τρίτο τρίμηνο της χρήσης υποχώρησαν 1,4%, στο 1,38 δισ. λίρες, σύμφωνα με την εταιρεία. Οικονομικοί αναλυτές προέβλεπαν ότι αυτά θα είναι 1,36 δισ. λίρες.

Οι μετοχές της ΒΤ σημείωσαν πέρυσι άνοδο 1% στο Λονδίνο, έναντι πτώσης 9,5% του δείκτη Bloomberg Europe 500 Telecom Services και πτώσης 20% των μετοχών της Cable & Wireless.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα