Unilever: Κέρδη το τρίμηνο μετά από ζημίες πέρυσι

Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2006 10:06

ΚΕΡΔΗ εμφάνισε το τέταρτο τρίμηνο της χρήσης η Unilever, παραγωγός της μαγιονέζας Hellmann's και του μαλακτικού ρούχων, Comfort, αποτέλεσμα του κόστους της απαξίωσης δραστηριότητας, που δεν επανελήφθη.

Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 684 εκατ. ευρώ (820 εκατ. δολ.) από ζημίες 144 εκατ. Ευρώ, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας.

Δώδεκα αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg, προέβλεπαν ότι τα κέρδη θα ανέλθουν σε 699,5 εκατ. ευρώ. Οι πωλήσεις της εταιρείας ανήλθαν στα 10,1 δισ. ευρώ.

Οι προτεραιότητες της εταιρείας φέτος είναι η διατήρηση της υψηλής ανάπτυξης και της βελτίωσης της κερδοφορίας, σύμφωνα με τη σημερινή της ανακοίνωση. Η Unilever εκτιμά ότι οι αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται θα αναπτυχθούν από 2% έως 4% έως το 2010.

Η εταιρεία θέτει προς πώλησης την πλειονότητα της δραστηριότητας των κατεψυγμένων προϊόντων στην Ευρώπη, σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση, μετά την επανεξέτασή της. Η εταιρεία, θα την διατηρήσει στην Ιταλία.

Ωστόσο, η εταιρεία δεν ανακοίνωσε την πρόβλεψη για τα κέρδη της στο σύνολο του έτους, ενώ το τέταρτο τρίμηνο είχε λιγότερες εργάσιμες ημέρες σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με τους αναλυτές. Οι ζημίες το τέταρτο τρίμηνο του 2004 σχετίζονται με την απαξίωση του σκέλους της, SlimFast.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα