Σε ολοένα και βαθύτερη ύφεση η μεταποίηση στην Ευρωζώνη

Δευτέρα, 01 Ιουλίου 2019 11:33
UPD:11:38

Συνεχίστηκε για πέμπτο διαδοχικό μήνα η συρρίκνωση της μεταποιητικής δραστηριότητας στην Ευρωζώνη τον Ιούνιο, με την εικόνα να είναι χειρότερη των προβλέψεων. Η εξέλιξη είναι έρχεται να εντείνει τις πιέσεις στην ΕΚΤ για περαιτέρω χαλάρωση της πολιτικής, με τον Μάριο Ντράγκι να σπρώχνει στην κατεύθυνση περαιτέρω μείωσης των επιτοκίων, αλλά και επιστροφής στην ποσοτική χαλάρωση. 

Ο δείκτης της IHS Markit για τον μεταποιητικό κλάδο της Ευρωζώνης όχι μόνο παρέμεινε κάτω από το όριο των 50 μονάδων που διακρίνει την ανάπτυξη από την ύφεση, αλλά και κατέγραψε περαιτέρω πτώση στις 47,6 από 47,7 μονάδες. Αναλυτές προέβλεπαν ελαφρά ανακάμψή του στις 47,8 μονάδες. 

Ο επιμέρους δείκτης της παραγωγής κατρακύλυσε στις 48,5 μονάδες, γεγονός που δεν επιτρέπει ιδαιίτερα περιθώρια αισιοδοξίας. Σε μία προσπάθεια να ενθαρρύνουν τη ζήτηση τα εργοστάσια της Ευρωζώνης ουσιαστικά απέφυγαν τις αυξήσεις των τιμών τουν Ιούνιο, με τον σχετικό δείκτη να διαμορφώνεται στις 50,6 μονάδες, τα χαμηλότερα επίπεδα από τον Σεπτέμβριο του 2016. 

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα