Softbank: Κέρδη ρεκόρ το γ' τρίμηνο

Από τις πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων
Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2006 09:39

ΚΕΡΔΗ ρεκόρ εμφάνισε το τρίτο τρίμηνο της χρήσης η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία υψηλών ταχυτήτων Internet της Ιαπωνίας, Softbank Corp., μετά την πώληση περιουσιακών στοιχείων, σε συνδυασμό με τα υψηλότερα κέρδη από τις online υπηρεσίες.

Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 22 δισ. γιέν (187 εκατ. δολ.) το τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου, έναντι ζημίας 26,6 δισ. δολ. πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Τα κέρδη της, ήταν τα υψηλότερα σε τριμηνιαία βάση από την έναρξη της ανακοίνωσής τους τον Απρίλιο του 2003.

Ο πρόεδρος της εταιρείας, Masayoshi Son λανσάρισε online υπηρεσίες βίντεο και τηλεφωνικές υπηρεσίες μέσω Internet, στο πλαίσιο του ανταγωνισμού με τις υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας της Nippon Telegraph & Telephone Corp. Επίσης η εταιρεία πούλησε μερίδια στην Yahoo! Inc. στο εξωτερικό, με στόχο να χρηματοδοτήσει την είσοδό της στην αγορά κινητής τηλεφωνίας της Ιαπωνίας, ύψους8,5 τρισ. γιέν.

Οι πωλήσεις αυξήθηκαν 11%, φθάνοντας στα 287,5 δισ. γιέν, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Η εταιρεία είχε λειτουργικά κέρδη 23,5 δισ. γιέν έναντι ζημίας 7,54 δισ. γιέν, το προηγούμενο έτος.

Ο Son επανέλαβε σήμερα ότι περιμένει λειτουργικά κέρδη φέτος, τα πρώτα από το 2001. Η εταιρεία δεν ανακοίνωσε στοιχεία για το σύνολο της χρήσης.

Η εταιρεία είχε έσοδα 146,1 δισ. γιέν από την πώλησης περιουσιακών στοιχείων, συμπεριλαμβανομένων των μεριδίων στις θυγατρικές της Yahoo και του μεριδίου που κατείχε στην Taobao.com στην Κίνα.

Η Softbank πούλησε πέρυσι τα μερίδια μειοψηφίας που κατείχε στη Yahoo της Βρετανίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ν. Κορέας στη μητρική εταιρεία. Η Softbank είπε τότε ότι τα κέρδη της το τρίτο τρίμηνο θα είναι 53,3 δισ. γιέν.

Οι μετοχές της Softbank, με την καλύτερη επίδοση στον Nikkei το τρίτο τρίμηνο, έκλεισαν σήμερα στο Τόκυο αμετάβλητες στα 4.050 γιέν η μία. Τα αποτελέσματα της εταιρείας ανακοινώθηκαν μετά το κλείσιμο των ιαπωνικών αγορών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα