TeliaSonera: Μείωση του κόστους, αύξηση των κερδών

Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2006 11:24

ΑΥΞΗΣΗ 31% σημείωσαν το τέταρτο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας τηλεπικοινωνιών της Σκανδιναβίας, TeliaSonera AB, αποτέλεσμα της έκτακτης μείωσης του κόστους.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 2,73 δισ. σουηδικές κορώνες (354 εκατ. δολ.) ή 0,61 κορώνες ανά μετοχή από 2,09 δισ. κορώνες ή 0,45 κορώνες ανά μετοχή, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Οι πωλήσεις της σημείωσαν αύξηση 7,6%, φθάνοντας στα 22,9 δισ. σουηδικές κορώνες.

Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της TeliaSonera, Anders Igel, μειώνει το κόστος, χαμηλώνει τις τιμές και επιδιώκει εξαγορές στο εξωτερικό για να τονώσει την ανάπτυξη και να ισοσκελίσει τον έντονο ανταγωνισμό που δέχεται από εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Tele2 AB και της Elisa Oyj στην κορεσμένη αγορά της Σκανδιναβίας. Τον περασμένο Φεβρουάριο η εταιρεία είπε ότι θα μειώσει το κόστος έως και 6 δισ. κορώνες μέσα σε τρία χρόνια, κάτι που θα επηρεάσει αρνητικά τα λειτουργικά κέρδη του 2005.

Η εταιρεία πρότεινε να καταβάλει τακτικό νόμισμα 1,25 κορώνες ανά μετοχή και έκτακτο, 2,25 κορώνες ανά μετοχή. Τα δύο μερίσματα θα ανέλθουν συνολικά σε 15,7 δισ. σουηδικές κορώνες.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της εταιρείας, έγινε πριν από την έναρξη της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο. Συνολικά οι μετοχές της TeliaSonera σημείωσαν άνοδο 20% το τελευταίο εξάμηνο, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται σε 206 δισ. κορώνες. Οι μετοχές της Telenor ASA, της μεγαλύτερης εταιρείας τηλεπικοινωνιών της Νορβηγίας, σημείωσαν την ίδια χρονική περίοδο άνοδο 28%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα