Πετρέλαιο: Συμφωνία Μόσχας - Ριάντ για την παράταση της μειωμένης παραγωγής

Σάββατο, 29 Ιουνίου 2019 17:49
UPD:17:51
REUTERS/SPUTNIK

Σαλμάν και Πούτιν συναντήθηκαν στο πλαίσιο της G20.

Συμφωνία για την παράταση της μείωσης στην παραγωγή πετρελαίου επήλθε μεταξύ της Ρωσίας και της Σαουδικής Αραβίας, μετά τη συνάντηση του Βλαντίμιρ Πούτιν με τον Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, στο περιθώριο της Συνόδου των G20 στην Ιαπωνία.

Η συμφωνία των δύο χωρών, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, προβλέπει την παράταση κατά έξι έως εννέα μήνες της μειωμένης πετρελαϊκής παραγωγής, στο πλαίσιο της ήδη υπάρχουσας συμφωνίας των χωρών του ΟΠΕΚ.

Άλλωστε, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να πραγματοποιηθεί και η σύνοδος του ΟΠΕΚ, στην οποία θα συμμετάσχει και η Μόσχα, με στόχο την επισφράγιση της σχετικής συμφωνίας.

«Θα στηρίξουμε την παράταση, τόσο η Ρωσία όσο και η Σουηδική Αραβία. Αναφορικά με τη διάρκεια της παράτασης ακόμη δεν έχουμε αποφασίσει αν θα είναι έξι ή εννέα μήνες. Ίσως να είναι εννέα μήνες» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πούτιν.

Υπενθυμίζεται ότι η υπάρχουσα συμφωνία, η οποία προβλέπει τη μείωση της παγκόσμιας παραγωγής κατά 1,2 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, λήγει στις 30 Ιουνίου.

Μία πιθανή παράταση κατά εννέα μήνες, επομένως, θα συνεπάγεται την επέκταση της συμφωνίας έως τον Μάρτιο του 2020.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα έκτακτα μέτρα του ΟΠΕΚ ελήφθησαν με στόχο την τόνωση της τιμής του πετρελαίου και την αύξηση των εσόδων των πετρελαιοπαραγωγικών χωρών.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα