Χαλαρώνουν οι περιορισμοί στην Huawei μετά τη συνάντηση Τραμπ- Σι

Σάββατο, 29 Ιουνίου 2019 14:39
REUTERS/CHINA STRINGER NETWORK

Την απόφασή του να χαλαρώσει τους περιορισμούς στην Huawei ανακοίνωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, στο πλαίσιο της ανακωχή του με το Πεκίνο, ικανοποιώντας έτσι ουσιαστικά έναν όρο, που είχε θέσει ο Κινέζος ομόλογός του, Σι Τζινπίνγκ.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο ο ίδιος απέσπασε από την πλευρά του δέσμευση της Κίνας να αγοράσει «τεράστιες» ποσοτητες αμερικανικών αγροτικών προϊόντων. «Θα τους δώσουμε μία λίστα με τα πράγματα, που θέλουμε να αγοράσουν» είπε σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε μετά την Σύνοδο της G20 στην Οσάκα. 

Μετά τη σημερινή συνάντηση των Τραμπ και Σι οι δύο χώρες θα αρχίσουν και πάλι εμπορικές διαπραγματεύσεις, οι οποίες είχαν διακοπεί απότομα τον περασμένο μήνα, με τις ΗΠΑ να αυξάνουν τους δασμούς σε κινεζικά προϊόντα αξίας 200 δισ. δολαρίων από το 10% στο 25% και απειλώντας και με πρόσθετους δασμούς. Αν και αρχικά η Ουάσιγκτον είχε αρνηθεί να εντάξει στη συζήτηση τη Huawei, o Tραμπ έκανε πίσω,. 

«Οι αμερικανικές επιχειρήσεις μπορούν να πωλήσουν εξοπλισμό τους στην Huawei» δήλωσε ο Τραμπ, προσθέτοντας πάντως ότι «μιλάμε βεβαίως για εξοπλισμό που δεν δημιουργεί πρόβλημα στην εθνική ασφάλεια». 

Στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter η κινεζική εταιρεία έγραψε: «Στροφή 180 μοιρών; Ο Ντόναλντ Τραμπ αφήνει να εννοηθεί ότι θα επιτρέψει στη Ηuawei να αγοράσει και πάλι αμερικανική τεχνολογία!». 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα