Εκτός Euromedica η οικογένεια Λιακουνάκου

Αxon και Farallon πέτυχαν την αλλαγή του Δ.Σ.
Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2019 10:48
UPD:10:48

Εκτός διοίκησης του ομίλου Euromedica βρίσκεται επίσημα από χθες η οικογένεια Λιακουνάκου, καθώς -όπως ήταν αναμενόμενο- η πλευρά της μητρικής AXON, η οποία βρίσκεται σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης, σε συνδυασμό με τη Farallon Capital κατάφεραν την αλλαγή του Δ.Σ. κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέλευσης. Χθες, μάλιστα, πραγματοποιήθηκαν δύο έκτακτες εξ αναβολής συνελεύσεις, με την πρώτη να αφορά αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 60 εκατ. ευρώ και τη δεύτερη, η οποία συγκλήθηκε έπειτα από αίτημα της Farallon, την αλλαγή του Δ.Σ.

Η πρώτη συνέλευση δεν έλαβε καμία απόφαση, καθώς το θέμα της αύξησης φαίνεται πως θα επανεξεταστεί στο μέλλον, όταν προκύψουν οι κατάλληλες συνθήκες και προϋποθέσεις. Νωρίτερα, επίσης, είχε συζητηθεί αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η πλευρά Λιακουνάκου, διεκδικώντας να αρθεί το καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης στο οποίο έχει τεθεί και επί της ουσίας να κερδίσει χρόνο.

Στη δεύτερη γενική συνέλευση εξελέγη νέο διοικητικό συμβούλιο, το οποίο αναμένεται να ανακοινωθεί άμεσα και σύντομα θα ξεκινήσει να εργάζεται. Σημειώνεται ότι η αλλαγή του Δ.Σ. σηματοδοτεί επί της ουσίας το τέλος της εκτελεστικής εξουσίας που κατείχε μέχρι σήμερα η οικογένεια Λιακουνάκου. Επίσης, το νέο Δ.Σ. ελέγχεται εξ ολοκλήρου από την Axon Συμμετοχών και τη Farallon. Παράλληλα εξελέγη νέα Επιτροπή Ελέγχου.

Υπενθυμίζεται ότι οι χθεσινές συνελεύσεις είχαν οριστεί για τις 7 και 8 Ιουνίου, όμως αναβλήθηκαν λόγω σχετικού αιτήματος που είχε καταθέσει μέτοχος που κατείχε ποσοστό άνω του 5%.

Να σημειωθεί ότι η Farallon Capital φαίνεται να ενδυναμώνει πλέον σημαντικά τη θέση της στον όμιλο. Ως γνωστόν, κατέχει ποσοστό 17,5%, έχοντας εξαγοράσει στα τέλη του 2017 δάνεια ονομαστικής αξίας άνω των 200 εκατ. ευρώ εκ των συνολικά ύψους 400 εκατ. ευρώ τραπεζικών υποχρεώσεων του ομίλου και εξαρχής είχε ζητήσει την αλλαγή της διοίκησης της εισηγμένης.

Υπενθυμίζεται ακόμη πως έχει προηγηθεί απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου, με την οποία έγινε δεκτό το αίτημα της Τράπεζας Πειραιώς για υπαγωγή της Axon Holdings, συμφερόντων Θωμά Λιακουνάκου, σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης, που ανοίγει τον δρόμο για τη ρευστοποίηση των περιουσιακών στοιχείων της, όπου βασικό asset αποτελεί το 47,6% των μετοχών της Euromedica.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα