Προγράμματα Οργανώσεων Ελαιουργικών Φορέων

Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2006 17:13

Οριστικοποιήθηκαν τα συμπληρωματικά μέτρα που αφορούν τη διαδικασία έγκρισης των Οργανώσεων Ελαιουργικών Φορέων (Ο.Ε.Φ.), τις επιλέξιμες για κοινοτική και κατά περίπτωση εθνική χρηματοδότηση δραστηριότητες, την κατανομή των διαθεσίμων ανά έτος οικονομικών πόρων της κοινοτικής και εθνικής χρηματοδότησης για τα προγράμματα εργασίας των Ο.Ε.Φ., την υποβολή, αξιολόγηση, έγκριση, τροποποίηση και υλοποίηση των προγραμμάτων αυτών.

Ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προγραμμάτων αυτών προσδιορίστηκε η 15η Φεβρουαρίου 2006 τόσο στις Τοπικές Επιτροπές Οργανώσεων Ελαιουργικών Φορέων (Τ.Ε.Ο.Ε.Φ.) που λειτουργούν σε κάθε Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, όσο και στη Διεύθυνση Π.Α.Π. Δενδροκηπευτικής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Το ποσοστό παρακρατήσεων των ελαιοπαραγωγών υπέρ των Ο.Ε.Φ. από 5% μειώθηκε στο 2% και έτσι οι Ελληνες ελαιοπαραγωγοί ωφελούνται ένα ποσοστό 3% το οποίο δεν τους παρακρατείται και θα τους αποδίδεται μέχρι το 2013, σύμφωνα με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Οσον αφορά τον τρόπο εφαρμογής της δακοκτονίας στη χώρα μας, αυτή θα διενεργείται σύμφωνα με τα μέχρι τώρα ισχύοντα, δηλαδή η εισφορά δακοκτονίας των ελαιοπαραγωγών στα ελαιοτριβεία διατηρείται και οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις διατηρούν την αρμοδιότητα τόσο για την πρόσληψη του απαραίτητου γεωτεχνικού και βοηθητικού προσωπικού όσο και για τη διενέργεια των διαγωνισμών ανάδειξης αναδόχων δακοκτονίας και τη σωστή εφαρμογή της δακοπροστασίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα