Adecco: Αύξηση της προσφοράς για την DIS

Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2006 10:03

ΑΥΞΗΣΕ την προσφορά της Adecco SA, η νούμερο ένα εταιρεία εύρεσης εποχικού προσωπικού στον κόσμο, για την εξαγορά της Deutscher Industrie Service AG κατά 7,3%, προκειμένου να ξεπεράσει τους δύο μετόχους κλειδιά της DIS.

Η Adecco, αύξησε την προσφορά της στα 58,50 ευρώ (69,7 δολ.) για κάθε μία μετοχή της εταιρείας, από 54,50 ευρώ, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση. Η γερμανική Voith AG και η Jupiter Asset Management, συμφώνησαν να πουλήσουν τις μετοχές που κατέχουν στην DIS σε υψηλότερη τιμή, ανεβάζοντας το μερίδιο της Adecco στην DIS, πάνω από το 75%, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Τον προηγούμενο μήνα η Voith, κατέκρινε την προσφορά της Adecco ότι ήταν πολύ χαμηλή. Η γερμανική εταιρεία κατέχει το 29,5% και η Jupiter Asset Management, έχει «τουλάχιστον» 7,3% της DIS, σύμφωνα με την Adecco.

«Εκτιμώ την απόφαση της Voith και της Jupiter», ανέφερε ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της Adecco, Klaus J. Jacobs, στη δήλωσή του, συμπληρώνοντας: «Είναι ό,τι καλύτερο για τους μετόχους, του πελάτες, καθώς επίσης και για τους υπαλλήλους, τόσο της Adecco, όσο και της DIS».

Νωρίτερα η Adecco είχε ανακοινώσει μια συμφωνία για απόκτηση περίπου του 29% της DIS από την οικογένεια Paulmann και στη συνέχεια την απόκτηση ποσοστού πάνω του 10%.

Οι μετοχές της Adecco αναρριχήθηκαν 15% από τις 6 Ιανουαρίου, την τελευταία ημέρα πριν την ανακοίνωσή της για την εξαγορά της DIS και υποχώρησαν 1 ελβετικό φράγκο, ποσοστό 1,3%, φθάνοντας στα 75,35 ελβετικά φράγκα η μία, στις 10 Φεβρουαρίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα