Sistema: Εξαγορά του 51% της Intracom Telecom αντί 120 εκατ. ευρώ

Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2006 11:05
UPD:11:50

Η Concern Sitronics, ο τεχνολογικός βραχίονας της Sistema και η Intracom Holdings ανακοίνωσαν σήμερα ότι κατέληξαν σε μη δεσμευτική κατ' αρχήν συμφωνία για την εξαγορά από την Concern Sitronics ποσοστού 51% της εταιρείας Intracom Telecom, έναντι τιμήματος περίπου 120 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η ολοκλήρωση της συναλλαγής υπόκειται σε όρους και αιρέσεις, όπως η ολοκλήρωση οικονομικών και νομικών ελέγχων, διαπραγμάτευση για τη σύμβαση αγοραπωλησίας μετοχών και το σύμφωνο μετόχων και την απόκτηση των απαραίτητων εταιρικών εγκρίσεων και διοικητικών αδειών.

Η Intracom Telecom είναι 100% θυγατρική εταιρεία της Intracom Holdings με κύρια δραστηριότητα την παροχή ολοκληρωμένων τηλεπικοινωνιακών λύσεων και υπηρεσιών στην περιοχή της EEMEA (Aνατολική Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική).

Η Intracom Telecom, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, μέσω της ερευνητικής της δραστηριότητας έχει αναπτύξει και παράγει μία πλήρη και τεχνολογικά προηγμένη σειρά προϊόντων στους τομείς των ευρυζωνικών ενσύρματων και ασύρματων συστημάτων πρόσβασης και μετάδοσης, όπως επίσης και συστήματα διανομής περιεχομένου (IPTV, triple-play).

Η Concern Sitronics θα εντάξει την εταιρεία στον τομέα Infocommunications, η κύρια δραστηριότητα του οποίου επικεντρώνεται σε ψηφιακά τηλεπικοινωνιακά κέντρα, συστήματα billing και δίκτυα επόμενης γενιάς (NGN), αποσκοπώντας στην πραγματοποίηση συνεργειών από τις συμπληρωματικές οικογένειες προϊόντων της Intracom Telecom, τις δυνατότητες system integration που κατέχει αλλά και την πελατειακή της βάση.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΙΝΤΚΑ



Σχολιασμένα