Αγορές μετοχών: Aναζητούν στήριγμα στις δηλώσεις Μνούτσιν

Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019 14:21
UPD:14:23
REUTERS/LUCAS JACKSON

Μία δήλωση του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών ήταν αρκετή για να απομακρύνει μέρος από τα σύννεφα, που είχαν συγκεντρωθεί το πρωί πάνω από τις ευρωπαϊκές αγορές μετοχών και να οδηγήσει τους δείκτες σε θετικό έδαφος. «Έχουμε διανύσει το 90% του δρόμου για μία συμφωνία» είπε ο Στίβεν Μνούτσιν για τις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ- Κίνας και έδωσε μία μικρή τονωτική ένωση στο ηθικό των επενδυτών, χωρίς πάντως να πυροδοτήσει δυναμική ανάκαμψη. 

Αν και κανείς δεν περιμένει το υπόλοιπο 10% των ζητημάτων, που εκκρεμούν, να λυθούν στη συνάντηση που θα έχουν Ντόναλντ Τραμπ και Σι Τζινπίνγκ, το Σάββατο, τέτοιου είδους δηλώσεις ενισχύουν την αίσθηση πως το κλίμα μεταξύ των δύο πλευρών έχει βελτιωθεί αισθητά σε σχέση με πριν από ένα μήνα. Υπό τις συνθήκες αυτές ανεβαίνει ο πήχυς των προσδοκιών έστω για μία ανακωχή μεταξύ των δύο ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη, που θα αποτρέψει την επιβολή πρόσθετων δασμών. 

Λίγο μετά τις 14:00 ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 καταγράφει άνοδο 0,15%, ενώ έως και πριν από τις δηλώσεις Μνούτσιν στο CNBC ήταν σταθερά σε αρνητικό έδαφος. Οριακά κέρδη παρουσιάζουν στο σύνολό τους οι δείκτες των μεγάλων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων ενώ απομένουν ακόμη περίπου τέσσερις ώρες για την ολοκλήρωση των συνεδριάσεων. 

Στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ο Γενικός Δείκτης είναι εν πολλοίς αμετάβλητος στις 847 μονάδες την ίδια ώρα, έχοντας νωρίτερα κινηθεί από τις 837 έως και τις 847,55 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης αμφιταλαντεύεται και αυτός ανάμεσα σε οριακά κέρδη και απώλειες. Εν μέσω νευρικότητας η αξία των συναλλαγών προσεγγίζει τα 25 εκατ. ευρώ. 

naftemporiki.gr 

 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα