Επτά εκατομμύρια φορολογούμενοι θα πληρώσουν το 2007 λιγότερους φόρους

Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2006 13:53

Mέχρι τον Σεπτέμβριο το αργότερο, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης, σύμφωνα με την «Καθημερινή της Κυριακής», θα καταθέσει στη Βουλή το νομοσχέδιο με το οποίο θα αλλάξει εκ βάθρων η φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων, δηλαδή μισθωτών, συνταξιούχων, ελεύθερων επαγγελματιών, μικρομεσαίων εισοδηματιών και αγροτών.

Οπως προκύπτει από τα πορίσματα της ομάδας εργασίας που συνέστησε ο κ.Αλογοσκούφης, επτά εκατομμύρια πολίτες που υπάγονται στη φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων, θα πληρώσουν το επόμενο έτος λιγότερους φόρους πρώτον, γιατί αυξάνεται το αφορολόγητο όριο στα 12.000 ευρώ τον χρόνο, δεύτερον γιατί θεσπίζονται χαμηλότεροι συντελεστές φορολογίας και τρίτον γιατί διευρύνονται τα κλιμάκια.

Κυρίως ωφελημένα από τη φορολογική μεταρρύθμιση θα είναι τα λεγόμενα μεσαία εισοδήματα από 15.000 έως 50.000 ευρώ τον χρόνο που μέχρι τώρα φορολογούνταν με συντελεστές 30% και 40%, ενώ τώρα θα φορολογούνται με συντελεστές 25%.

Τα μικρά εισοδήματα μέχρι 15.000 ευρώ απαλλάσονται πλήρως της φορολογίας, ενώ τα υψηλά εισοδήματα, δηλαδή πάνω από 50.000 ευρώ,αντί γαι 40% θα φορολογούνται πλέον με 35%.

Το φορολογικό μας σύστημα γίνεται πιο δίκαιο και πιο αναπτυξιακό, γιατί οι γενναίες ελαφρύνσεις θα αποτελέσουν αντικίνητρο για τη φοροδιαφυγή και κίνητρο για την παραγωγή πλούτου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα