Nissan: Ευρεία διοικητική αναδιάρθρωση σε κλίμα έντασης

Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019 10:08
UPD:10:24
REUTERS/Issei Kato

Σε ευρεία αναδιάρθρωση του διοικητικού συμβουλίου προχωρεί η Nissan, με τον επικεφαλής της Xιρότο Σαϊκάουα, να πετυχαίνει έτσι έναν κεντρικό στόχο του. 

Ύστερα από μία ταραχώδη συνεδρίαση, στην οποία οι μέτοχοι εξαπέλυσαν σφοδρά πυρά κατά των υφιστάμενων μελών του Δ.Σ., ενώ υπήρξαν και κόντρες μεταξύ των στελεχών της εταιρείας, η απόφαση για την αναδιάρθρωση πέρασε εν πολλοίς χάρη στη στήριξη της Renault, η οποία ελέγχει μερίδιο 43,4% στην ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία. 

Οι μέτοχοι ενέκριναν τη δημιουργία νέων επιτροπών με εκτελεστικά καθήκοντα, αλλά και με εξουσίες ελέγχου. Παράλληλα συμφώνησαν στην αύξηση των μελών του Δ.Σ. σε 11. Ορισμένοι ζήτησαν πάντως και την παραίτηση του Σαϊκάουα,  τον οποίο και θεωρούν υπεύθυνο για την πτώση πωλήσεων και κερδών στις ΗΠΑ και την Ευρώπη. 

Ορισμένες από τις πιο σκληρές ερωτήσεις έβαλαν στο στόχαστρο τον πρόεδρο της Renault, Ζαν Ντομινίκ Σενάρ, ο οποίος εντάχθηκε στο Δ.Σ. της εταιρείας τον περασμένο Απρίλιο. Τον κατηγόρησαν ότι αντί να προωθεί το συμφέρον της Nissan προωθεί μόνο εκείνο της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας, επικαλούμενοι τις διαπραγματεύσεις για συγχώνευση των Renault- Νissan, όπως και συγχώνευση των Renault - Fiat Chrysler. O ίδιος απάντησε ότι επιδιώκει συμφωνίες, που διασφαλίζουν το μέλλον των εταιρειών. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα