UBS: Στα ύψη τα κέρδη το δ' τρίμηνο

Μετά την πώληση περιουσιακών στοιχείων
Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2006 08:59

ΥΠΕΡΤΡΙΠΛΑΣΙΑ κέρδη και σε επίπεδα ρεκόρ, εμφάνισε το τέταρτο τρίμηνο της χρήσης, η μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρώπης, UBS AG, μετά την πώληση τεσσάρων τμημάτων διαχείρισης κεφαλαίων, σε συνδυασμό με την αύξηση των αμοιβών για πλούσιους πελάτες της.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 6,49 δισ. ελβετικά φράγκα (4,97 δισ. δολ.) ή 6,28 ελβετικά φράγκα ανά μετοχή, από 2,08 δισ. φράγκα ή 1,97 ελβετικά φράγκα ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της UBS. Τα κέρδη, περιλαμβάνουν και ποσόν 3,7 δισ. ελβετικών φράγκων, από την πώληση τριών περιουσιακών στοιχείων στην Julius Baer Holding AG. Τα κέρδη από τις συνεχιζόμενες δραστηριότητες, αυξήθηκαν 36%, φθάνοντας τα 2,79 δισ. ελβετικά φράγκα.

Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της τράπεζας, Peter Wuffli, 48 ετών, οδηγεί την ανάπτυξη με την προσθήκη πελατών στις αγορές, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και της Ασία. Τα κέρδη της μεγαλύτερης διαχειρίστριας κεφαλαίων στον κόσμο, αυξήθηκαν για πέντε συνεχόμενα τρίμηνα, καθώς η UBS ευνοήθηκε από τις τουλάχιστον οκτώ εξαγορές που έκανε εκτός Ελβετίας, από τον Μάϊο του 2003.

Η UBS είπε ότι θα αυξήσει το μέρισμα στα 3,80 ελβετικά φράγκα, από 3 φράγκα το 2004 και πρότεινε το σπλιτ των μετοχών, δύο μετοχές για κάθε μία, τον Ιούλιο. Επίσης η τράπεζα σχεδιάζει να ξεκινήσει το όγδοο κατά σειρά συνεχόμενο πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών τον Μάρτιο και ενδέχεται να αγοράσει μετοχές της αξίας έως και 5 δισ. εκατ. ελβετικών φράγκων.

Οι μετοχές της UBS σημείωσαν το τελευταίο δωδεκάμηνο άνοδο 35%, έναντι ανόδου 54% των μετοχών της Credit Suisse. Από τους 18 οικονομικούς αναλυτές που παρακολουθούσαν την τράπεζα το τελευταίο τρίμηνο, οι 14 εισηγούνται για τις μετοχές της «buy», οι τρεις «hold» και μόλις ένας εισηγήθηκε «sell».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα