France Telecom: 19% υψηλότερα κέρδη το β' εξάμηνο

Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2006 09:25

ΑΥΞΗΣΗ 19% σημείωσαν το δεύτερο εξάμηνο της χρήσης τα καθαρά κέρδη της δεύτερης σε μέγεθος εταιρείας τηλεπικοινωνιών της Ευρώπης, France Telecom SA, αποτέλεσμα των χαμηλότερων φόρων, σε συνδυασμό με την πώληση περιουσιακών στοιχείων.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 2,35 δισ. ευρώ (2,8 δισ. δολ.) από 1,98 δισ. ευρώ πριν από ένα χρόνο. Τα στοιχεία προήλθαν με την αφαίρεση των αποτελεσμάτων του πρώτου εξαμήνου από το σύνολο της χρήσης, που ανακοίνωσε σήμερα η France Telecom. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις της το 2006 θα αυξηθούν πλέον του 7%.

Οι μετοχές της υποχώρησαν 8% στις 12 Ιανουαρίου, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες μέσα σε τρία χρόνια, μετά την ανακοίνωσή της ότι οι πωλήσεις, εξαιρουμένων των εξαγορών και των συναλλαγματικών επιδράσεων, σημείωσαν άνοδο 2% έως 3%, μικρότερη των προβλέψεων του Οκτωβρίου.

Το δεύτερο εξάμηνο της χρήσης, οι πωλήσεις, συμπεριλαμβανομένων και των εξαγορών όπως την εξαγορά ύψους 6,4 δισ. ευρώ του 80% της ισπανικής εταιρείας κινητής τηλεφωνίας Amena SA, σημείωσαν αύξηση 8%, φθάνοντας στα 25,4 δισ. ευρώ.

Το καθαρό χρέος της εταιρείας στα τέλη Δεκεμβρίου ήταν 47,8 δισ. ευρώ, έναντι 46,3 δισ. ευρώ που ήταν στα τέλη του Ιουνίου, καθώς η εξαγορά της Amena, αύξησε τον δανειμσό.

Η εταιρεία πρότεινε μέρισμα 1 ευρώ για τη χρήση του 2005 και μέρισμα 1,2 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση του 2006.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα