Nokia, Sanyo: Συμμαχία στην παραγωγή κινητών για τις ΗΠΑ

Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2006 09:52

Η Nokia Oyj, η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής κινητών τηλεφώνων στον κόσμο και η Sanyo Electric Co., η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής μπαταριών για τηλέφωνα, θα συμμαχήσουν στην παραγωγή κινητών για την αγορά των ΗΠΑ, με στόχο κέρδη ύψους 30 δισ. γιέν (256 εκατ. δολ.) μέσα σε δύο χρόνια.

Οι δύο εταιρείες σχεδιάζουν να κατασκευάσουν κινητά που χρησιμοποιούν τα πρότυπα υψηλής ταχύτητας CDMA2000 από το τρίτο τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Sanyo, στο Τόκυο. Το venture, θα έχει δραστηριότητες στην Οσάκα, το Τοτόρι, της δυτικής Ιαπωνίας και στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνιας των ΗΠΑ, σύμφωνα με τη Sanyo. Η εταιρεία δεν ανακοίνωσε τις οικονομικές λεπτομέρειες της συμμαχίας.

Η Nokia και η Sanyo επιδιώκουν να αυξήσουν τις πωλήσεις τους στη Βόρειο Αμερική και να ανταγωνιστούν τη Motorola Inc. και την LG Electronics Inc., τις δύο μεγαλύτερες προμηθεύτριες κινητών τηλεφώνων στην περιοχή. Επίσης, η συνεργασία θα βοηθήσει τη Sanyo να τονώσει την αύξηση των κερδών.

Το μερίδιο αγοράς της Nokia το τρίτο τρίμηνο ήταν 13,7%, χαμηλότερο της Motorola που ήταν 33,5%, της LG Electronics 19,8% και της Samsung Electronics Co., 15%, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών αγοράς, IDC. Πριν από δύο χρόνια, η Nokia κατείχε το 30% της αγοράς, σύμφωνα με την Credit Suisse.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα