Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2006 10:33
UPD:10:45

Sarros Securities: «Η ελληνική αγορά κινήθηκε χθες πτωτικά μετά από ρευστοποιήσεις σε όλο το φάσμα των μετοχών, με εντονότερες τις πιέσεις σε μετοχές μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης. Οι αποκομίσεις κερδών που πραγματοποιούνται είναι ακόμη σε πλαίσια ελεγχόμενα και δεν δημιουργούν προβληματισμό για την πορεία της αγοράς και τις προοπτικές που έχουν δημιουργηθεί για το μέλλον. Για σήμερα αναμένουμε συνέχεια των πιέσεων σε συνδυασμό πάντα με την πορεία των διεθνών αγορών».

Euroxx: «Σημαντικές απώλειες κατέγραψε το ΧΑ στο σύνολο των επιμέρους δεικτών του με σημαντικότερες εκείνες του FTSE-40, ο τζίρος συναλλαγών κινήθηκε σε χαμηλά επίπεδα. Στην Αμερική υποχώρησαν οι κυριότεροι δείκτες, ενώ στην Ευρώπη κατοχύρωσαν σημαντικά κέρδη. Για σήμερα εκτιμάται ότι θα έχουμε ήπια διόρθωση προς την περιοχή των 4.080 μονάδων, με επιμέρους μετοχές να κινούνται ανεξάρτητα από την πορεία της αγοράς λόγω προσδοκιών για καλή ποιότητα αποτελεσμάτων».

Aspis Bank: «Η αβεβαιότητα για την πολιτική στο θέµα των επιτοκίων που θα ακολουθήσει η νέα διοίκηση της Fed, καθώς και οι ρευστοποιήσεις κερδών στη µετοχή της Google, οδήγησαν σε πτώση τις αµερικανικές µετοχές χθες. Σήµερα αναµένεται να επικρατήσουν µικτές τάσεις στις αγορές εν’ όψει της αυριανής κατάθεσης του νέου προέδρου της Fed στην Επιτροπή του Κογκρέσου. Όσον αφορά την εγχώρια αγορά, θεωρούµε πιθανή τη συνέχιση της τάσης συσσώρευσης που εµφανίστηκε χθες».

Praxis Securities: «Η αναμονή για την ανακοίνωση των εταιρικών αποτελεσμάτων αναμένεται να οδηγήσει την αγορά στο να παρουσιάσει τάσεις συσσώρευσης, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται η αποκόμιση βραχυπρόθεσμων κερδών».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα