Παντεχνική: Μειοδότης για έργο 74 εκατ. ευρώ

Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2006 15:39

Προσωρινός μειοδότης για το έργο αναβάθμισης της υφιστάμενης σιδηροδρομικής γραμμής στο τμήμα Δομοκός Θεσσαλονίκη αναδείχθηκε η κατασκευαστική εταιρία Παντεχνική ΑΕ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του σχετικού διαγωνισμού που διεξήγαγε η ΕΡΓΑ ΟΣΕ ΑΕ.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 74 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει την εκτέλεση εργασιών για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό της υποδομής και επιδομής τμημάτων της σιδηροδρομικής γραμμής Δομοκού Θεσσαλονίκης, συνολικού μήκους 220 χιλιομέτρων. Το ποσοστό έκπτωσης που προσέφερε η Παντεχνική ΑΕ ανήλθε στο 42,14%.

Επισημαίνεται πως το έργο θα πρέπει να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί στην ΕΡΓΑ ΟΣΕ ΑΕ μέσα στο χρονικό διάστημα των 29,5 μηνών από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης ανάθεσης.

Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα η Παντεχνική ΑΕ υπέγραψε με τον Οργανισμό Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης ΑΕ σύμβαση για την ανάληψη του έργου της Β φάσης ανάπτυξης του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης. Το έργο αφορά στην ανέγερση του δεύτερου κτιρίου του πολιτιστικού συνεδριακού συγκροτήματος, προϋπολογισμού 15,2 εκατ. ευρώ και με δυνατότητα επέκτασης των εργασιών για ακόμη 4,8 εκατ. ευρώ. Το υπό ανέγερση κτίριο θα έχει συνολική επιφάνεια 18.220 τ.μ. και υπόγειους χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων, χωρητικότητας 227 θέσεων.

Το έργο περιλαμβάνει, επίσης, τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου και τη δημιουργία 45 υπέργειων θέσεων parking. Σύμφωνα με την υπογραφείσα σύμβαση, η Παντεχνική ΑΕ θα ολοκληρώσει και θα παραδώσει το έργο εντός χρονικής προθεσμίας 24 μηνών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα