Oμόλογα: Ανάσες μετά το ράλι

Τα βλέμματα όλων στις κεντρικές τράπεζες
Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2019 12:48
UPD:12:49
REUTERS/LUCAS JACKSON

Μετά το δυναμικό ράλι, επικρατεί ηρεμία σήμερα τόσο στην ΗΔΑΤ όσο και συνολικά στην ευρωπαϊκή αγορά κρατικού χρέους. Οι αποδόσεις σταθροποιούνται κοντά στα νέα ιστορικά χαμηλά επίπεδα, στα οποία βυθίστηκαν χθες όταν ο Μάριο Ντράγκι έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα πως η ΕΚΤ είναι έτοιμη για νέα δράση. 

Η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς που χθες υποχώρησε ενδοσυνεδριακά έως και το 2,49%, είναι σήμερα στις 12:40 μμ στο 2,51%- ακριβώς στα επίπεδα στα οποία έκλεισε στην προηγούμενη συνεδρίαση. 

Η απόδοση του γερμανικού δεκαετούς διαμορφώνεται στο -0,31%, πολύ κοντά και αυτή στο χθεσινό ιστορικό ναδίρ του -0,33%, ενώ και του γαλλικού είναι οριακά σε θετικό έδαφος, στο 0,004%. Tα κέρδη τους διατηρούν εν πολλοίς οι τιμές και των ιταλικών ομολόγων, με τις αποδόσεις σε χαμηλά πολλών ετών. Εκείνη του δεκαετούς μένει σταθερό στο 2,11%. 

Ανάλογη η εικόνα και στις δύο άλλες οικονομίες του Νότου, με την απόδοση του ισπανικού δεκαετούς να διαμορφώνεται στο 0,41% και του αντίστοιχου πορτογαλικού στο 0,54%. 

Οι αγορές θα περιμένουν ουσιαστικά τόσο τις σημερινές αποφάσεις της Fed όσο και δηλώσεις από άλλους αξιωματούχους της ΕΚΤ για να δουν εάν έρχεται πράγματι μία μείωση των επιτοκίων τον Ιούλιο. Οι αναλυτές των επενδυτικών οίκων θεωρούν δεδομένο ότι το καταθετικό επιτόκιο της ΕΚΤ θα μειωθεί περαιτέρω από τα σημερινά επίπεδα του -0,4%, αλλά δεν μπορούν να πουν με βεβαιότητα εάν αυτό θα γίνει ήδη από τον επόμενο μήνα ή αργότερα μέσα στο έτος. Από το 2020 «βλέπουν» δε επιστροφή και στην ποσοτική χαλάρωση. 

naftemporiki.gr 

 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα