Βρετανία: Μείωση των αιτήσεων για εργασία πρώτη φορά σε 12 μήνες

Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2006 12:14

ΑΠΡΟΣΔΟΚΗΤΗ μείωση, για πρώτη φορά μέσα σε ένα έτος, σημείωσαν τον Ιανουάριο οι αιτήσεις για εργασία στη Βρετανία, σημάδι, ότι η δεύτερη σε μέγεθος οικονομία της Ευρώπης, ενδέχεται να ανακάμπτει από την ύφεση.

Ο αριθμός των ανθρώπων που ζήτησαν επιδόματα ανεργίας, μειώθηκε 2.000 από τον Δεκέμβριο, φθάνοντας στις 904.200, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, στο Λονδίνο. Οι αιτήσεις, προβλεπόταν να αυξηθούν κατά 7.100, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις 34 οικονομικών αναλυτών, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News.

Η ανάπτυξη της Βρετανίας, επιταχύνθηκε το τέταρτο τρίμηνο, αποτέλεσμα της επέκτασης των υπηρεσιών, που τόνωσαν κατά 2/ 3 την οικονομία. Τα σημάδια ανάκαμψης της ανεργίας, ενδέχεται να περιορίσουν τις προσδοκίες, ότι η Κεντρική Τράπεζα της χώρας, θα περιορίσει φέτος τη νέα αύξηση των βασικών επιτοκίων δανεισμού.

Το ΑΕΠ αυξήθηκε στο 0,6% το τέταρτο τρίμηνο και με τον ταχύτερο ρυθμό μέσα σε ένα έτος. Οι υπηρεσίες αυξήθηκαν 0,9%, από 0,7%. Οι δαπάνες των καταναλωτών αυξήθηκαν, καθώς οι λιανικές πωλήσεις σημείωσαν άνοδο για πέμπτο μήνα τον Δεκέμβριο και ο τζίρος στην αγορά ακίνητης περιουσίας ύψους 6 τρισ. δολ., αυξήθηκε.

Ο δείκτης ανεργίας, βάσει των δεινών προτύπων, αυξήθηκε στο 5,1% το τρίμηνο έως και τον Δεκέμβριο από 4,7% που ήταν το προηγούμενο τρίμηνο.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • GBPUSD



Σχολιασμένα