Πρόεδρος ΣΕΒ: Aμεσα ο διάλογος για το ασφαλιστικό

Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2006 18:54

Εναρξη του διαλόγου για το ασφαλιστικό «όσο το συντομότερο, τόσο καλύτερα» ζήτησε από την κυβέρνηση ο προέδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Οδυσσέας Κυριακόπουλος στην ανοικτή συνεδρίαση της ετήσιας γενικής συνέλευσης της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ επισήμανε ότι σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες εξετάζουν το ενδεχόμενο υιοθέτησης τέταρτου πυλώνα για να στηρίξουν το ασφαλιστικό σύστημα, ενώ στην Ελλάδα, όπως είπε, κρίνεται ανεπαρκές το νομοθετικό πλαίσιο για την ένταξη της ιδιωτικής ασφάλισης στον τρίτο πυλώνα.

Ο κ. Κυριακόπουλος πρόσθεσε ότι ο επιχειρηματικός κόσμος θέλει να προχωρήσει σε επιπλέον ασφάλιση του προσωπικού του μέσω των ομαδικών ασφαλίσεων αλλά το νομοθετικό πλαίσιο δεν είναι ελκυστικό, όπως δεν είναι ελκυστικό και για την είσοδο των ασφαλιστικών εταιρειών στα Επαγγελματικά Ταμεία. Επιγραμματικά ανέφερε ότι ο τέταρτος πυλώνας αφορά τους ανθρώπους που ήδη έχουν συνταξιοδοτηθεί και θέλουν να συμπληρώσουν το εισόδημά τους, οπότε σε συνεργασία με τον εργοδότη μπορούν να ασφαλιστούν σε ιδιωτική εταιρεία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα