ΗΠΑ: Άνοδος στις πωλήσεις λιανικής

Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2019 17:38
UPD:17:40
REUTERS/KEITH BEDFORD

Άνοδο σημείωσαν τον Μάιο οι πωλήσεις λιανικής στις ΗΠΑ, ενώ τα στοιχεία του προηγουμένου μηνός αναθεωρήθηκαν προς τα πάνω, σε μια ένδειξη ότι οι δαπάνες των Αμερικανών καταναλωτών συνεχίζουν να στηρίζουν την οικονομία, αποκλιμακώνοντας τις ανησυχίες για απότομο «φρένο» στην ανάπτυξη στο δεύτερο τρίμηνο.

Τα κάπως αισιόδοξα στοιχεία για τις πωλήσεις λιανικής δίνουν ευχάριστη νότα έπειτα από μια σειρά αποθαρρυντικών στοιχείων για την απασχόληση και τον πληθωρισμό, αλλά και προειδοποιήσεις από διεθνείς οργανισμούς ότι η αμερικανική οικονομία δεν μπορεί να μείνει αλώβητη από τον εμπορικό πόλεμο. Οι οικονομολόγοι διακρίνουν αυξημένες πιθανότητες να δώσει η FED σήμα για μείωση επιτοκίων εντός του έτους κατά τη συνεδρίαση της επόμενης εβδομάδας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εμπορίου, οι πωλήσεις λιανικής αυξήθηκαν 0,5% τον προηγούμενο μήνα, καθώς τα νοικοκυριά αγόρασαν περισσότερα οχήματα και άλλα αγαθά. Τα στοιχεία του Απριλίου αναθεωρήθηκαν προς τα πάνω, δείχνοντας άνοδο 0,3%, αντί για πτώση 0,2%. Εντούτοις, τα στοιχεία ήταν κατώτερα των προβλέψεων. Σε σύγκριση με τον Μάιο του 2018, οι πωλήσεις ήταν αυξημένες κατά 3,2%.
    

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα