ΧΑΑ: Aνακοινώσεις

Τετάρτη, 25 Απριλίου 2001 15:09

SYSWARE Α.Ε.

Η εταιρία SYSWARE Α.Ε. με Δελτίο Τύπου της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Η SYSWARE ΑΕ, εταιρία του Ομίλου ALTEC, πριν από λίγες ημέρες υπέγραψε σύμβαση, με την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, σύμφωνα με την οποία ανατίθεται στη SYSWARE A.E., το έργο της προμήθειας μηχανογραφικού και δικτυακού εξοπλισμού Φωνής και Δεδομένων, συμπεριλαμβανομένης και της πενταετούς συντήρησης τους. Η υλοποίηση του έργου, θα πραγματοποιηθεί από τη SYSWARE Βορείου Ελλάδας. Η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, ιδρύθηκε το 1960 και είναι η μοναδική εταιρία παραγωγής Ζάχαρης, στην Ελλάδα. Σήμερα, διαθέτει πέντε εργοστασιακές μονάδες παραγωγής, έναν υπερσύγχρονο ερευνητικό σταθμό, ένα εργοστάσιο επεξεργασίας σπόρων, μία μονάδα μελετών, είκοσι ένα κέντρα διάθεσης ζάχαρης και είκοσι τρεις γεωπονικούς σταθμούς. Το έργο αφορά στη διασύνδεση των τηλεφωνικών κέντρων όλων των εργοστασιακών μονάδων της επιχείρησης και του γραφείου της Αθήνας, με τα κεντρικά γραφεία της εταιρίας, στη Θεσσαλονίκη. Μεταξύ των κόμβων του δικτύου, θα είναι εφικτή, η μεταγωγή φωνής και δεδομένων. Στο πλαίσιο του έργου, κατόπιν των αναγκαίων παραμετροποιήσεων, ο κεντρικός μηχανογραφικός εξοπλισμός της εταιρίας, θα αντικατασταθεί, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί τόσο στις αυξημένες ανάγκες των μηχανογραφικών εφαρμογών της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, όσο και σε ενδεχόμενες, μελλοντικές τους επεκτάσεις. Για την εκπόνηση και την υλοποίηση του έργου, η SYSWARE A.E., θα συνεργαστεί με τις εταιρίες του Ομίλου, ALTEC ΑΒΕΕ και STAT A.E. καθώς και με τον ΟΤΕ. H SYSWARE, εταιρία του Ομίλου ALTEC, από το 1993 εξειδικεύεται στο σχεδιασμό, εγκατάσταση και υποστήριξη Ολοκληρωμένων Συστημάτων Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (System Integration). Σε συνεργασία με όλες τις εταιρίες του Ομίλου ALTEC, καλύπτει τις ανάγκες κάθε επιχείρησης και οργανισμού, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να απολαμβάνουν τις υπηρεσίες πολλών εξειδικευμένων εταιριών στο πρόσωπο μίας, της SYSWARE. Η δυναμική εξέλιξη και επέκτασή της, στο πλαίσιο του Ομίλου ALTEC που πρωτοπορεί διεθνώς, επιβεβαιώνουν την αναπτυξιακή πορεία της SYSWARE και τη δυνατότητα να αποτελέσει το στρατηγικό συνεργάτη μεγάλων επιχειρήσεων και οργανισμών, σε πολυεθνικό επίπεδο.›

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΝΑΠΤΥΞΕΩΣ Α.Ε.Ε.Χ.

Η εταιρία ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΝΑΠΤΥΞΕΩΣ Α.Ε.Ε.Χ. με Δελτίο Τύπου της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Την Τετάρτη 24 Απριλίου 2001, πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας επενδύσεων χαρτοφυλακίου ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΝΑΠΤΥΞΕΩΣ Α.Ε.Ε.Χ. Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης εγκρίθηκαν οι οικονομικές καταστάσεις χρήσεως 2000. Τα οικονομικά αποτελέσματα δεν επιτρέπουν τη διανομή μερίσματος ενώ όπως προκύπτει από τα οικονομικά στοιχεία η υποαξία του χαρτοφυλακίου ύψους 22,8 δις δρχ., αφού συμψηφίστηκε μερικώς με τα αποθεματικά προηγούμενων χρήσεων και τα καθαρά κέρδη της χρήσεως, το υπόλοιπο δρχ. 17,6 δις μείωσε τη καθαρή θέση της εταιρείας.

Με στοιχεία 31/03/2001 η εσωτερική αξία της μετοχής ανερχόταν σε Ε 3,34 έχοντας απολέσει το 6,44 % της αξίας της από την αρχή του έτους. Στο ίδιο διάστημα ο γενικός δείκτης του Χ.Α.Α. έχει παρουσιάσει απώλειες 10,16%. Στο Χ.Α.Α. είναι τοποθετημένο το 85% του ενεργητικού, ενώ σε μετοχές του δείκτη MSCI είναι τοποθετημένο το 50% του χαρτοφυλακίου.

Τα καθαρά κέρδη του α’ τριμήνου ανήλθαν σε 142 εκατ. δρχ. (αντίστοιχα περυσινά κέρδη δρχ. 1.501 εκ.) ενώ η υποαξία του χαρτοφυλακίου ανέρχεται κατά την 31/03/2001 σε δρχ. 4.385 εκ.

Οι δέκα κυριότερες τοποθετήσεις της εταιρείας την 31/03/2001 έχουν ως ακολούθως:

Τράπεζα EFG Eurobank – Ergasias, Alpha Τράπεζα, ΟΤΕ Α.Ε., Τιτάν Α.Ε., Εθνική Τράπεζα Ελλάδος, Ιντρακόμ ΑΕ, Interamerican, Ιντρασόφτ ΑΕ, Πάναφον ΑΕΕΤ, Γερμανός. Με στοιχεία 23/4/2001 η μετοχή διαπραγματεύεται με discount της τάξεως του 23%.›

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε.

Α/ Σύμφωνα με το άρθρο 8 της απόφασης 5/204/14.11.2000 του Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ο κος Ευάγγελος - Κων/νος Καβαθάς του Δημητρίου με την ιδιότητά του ως Πρόεδρος της εταιρείας ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε., γνωστοποιεί στο Δ.Σ. της εταιρείας ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε. και στο Χ.Α.Α. ότι προτίθεται κατά την διάρκεια του μηνός Απριλίου να προβεί σε πωλήσεις μετοχών της ως άνω εταιρείας ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε. σε ποσοστό έως 2,5% του συνόλου των μετοχών της ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε. μέσω του εξής μέλους του Χ.Α.Α.: ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ Α.Ε.Π.Ε.Υ.

Β/ Σύμφωνα με το άρθρο 8 της απόφασης 5/204/14.11.2000 του Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η κα Σοφία Καβαθά του Λαζάρου με την ιδιότητά της ως Αντιπρόεδρος της εταιρείας ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε., γνωστοποιεί στο Δ.Σ. της εταιρείας ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε. και στο Χ.Α.Α. ότι προτίθεται κατά την διάρκεια του μηνός Απριλίου να προβεί σε πωλήσεις μετοχών της ως άνω εταιρείας ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε. σε ποσοστό έως 2,5% του συνόλου των μετοχών της ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε. μέσω του εξής μέλους του Χ.Α.Α.: ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ Α.Ε.Π.Ε.Υ.

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε.

Α/ Σύμφωνα με το άρθρο 8 της απόφασης 5/204/14.11.2000 του Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ο κος Χατζηπαναγιώτου Ευστράτιος του Στεφάνου με την ιδιότητά του ως Μέλος του Δ.Σ. της εταιρείας ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε., γνωστοποιεί στο Δ.Σ. της εταιρείας ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε. και στο Χ.Α.Α. ότι προτίθεται κατά την διάρκεια του μηνός Απριλίου να προβεί σε πωλήσεις μετοχών της ως άνω εταιρείας ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε. αριθμού έως 5.000 κοινών ονομαστικών μετοχών ,μέσω του εξής μέλους του Χ.Α.Α.: ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ Α.Ε.Π.Ε.Υ.,ΒΕΤΑ Α.Χ.Ε.

Β/ Σύμφωνα με το άρθρο 8 της απόφασης 5/204/14.11.2000 του Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ο κος Γιαννάκης Δημήτριος του Νικολάου με την ιδιότητά του ως Μέλος του Δ.Σ της εταιρείας ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε., γνωστοποιεί στο Δ.Σ. της εταιρείας ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε. και στο Χ.Α.Α. ότι προτίθεται κατά την διάρκεια του μηνός Απριλίου να προβεί σε αγορές μετοχών της ως άνω εταιρείας ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε. αριθμού έως 6.000 κοινών ονομαστικών μετοχών, μέσω των εξής μελών του Χ.Α.Α.: ΑΣΠΙΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ Α.Ε, ΩΜΕΓΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ Α.Ε, ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ Α.Ε.Π.Ε.Υ.

Γ/ Σύμφωνα με το άρθρο 8 της απόφασης 5/204/14.11.2000 του Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ο κος Μειντάνης Πέτρος του Αναστασίου με την ιδιότητά του ως Μέλος του Δ.Σ της εταιρείας ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε., γνωστοποιεί στο Δ.Σ. της εταιρείας ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε. και στο Χ.Α.Α. ότι προτίθεται κατά την διάρκεια του μηνός Απριλίου να προβεί σε πωλήσεις μετοχών της ως άνω εταιρείας ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε. αριθμού έως 3.000 κοινών ονομαστικών, μέσω του εξής μέλους του Χ.Α.Α.: ΕΡΓΑΣΙΑΣ Α.Χ.Ε

Δ/ Σύμφωνα με το άρθρο 8 της απόφασης 5/204/14.11.2000 του Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ο κος Χαλαβαζής Νικόλαος του Ιωάννου με την ιδιότητά του ως Προϊστάμενος Λογιστηρίου της εταιρείας ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε., γνωστοποιεί στο Δ.Σ. της εταιρείας ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε. και στο Χ.Α.Α. ότι προτίθεται κατά την διάρκεια του μηνός Απριλίου να προβεί σε αγορές μετοχών της ως άνω εταιρείας ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε. αριθμού έως 1.500 κοινών ονομαστικών μετοχών, μέσω του εξής μέλους του Χ.Α.Α.: ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ Α.Ε.

ΣΑΤΟ Α.Ε.

Η εταιρία ΣΑΤΟ Α.Ε. με επιστολή της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί ότι ο κύριος Σωτήριος Σκαπέρδας αποχώρησε από την θέση του Οικονομικού Διευθυντή της εταιρίας.

ΕΛΤΟΝ ΧΗΜΙΚΑ Α.Ε.Β.Ε.

Η εταιρία ΕΛΤΟΝ ΧΗΜΙΚΑ Α.Ε.Β.Ε. με Δελτίο Τύπου της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Στα 1,9 δις δρχ. διαμορφώθηκε ο κύκλος εργασιών της ΕΛΤΟΝ ΧΗΜΙΚΑ ΑΕΒΕ το πρώτο τρίμηνο του 2001, έναντι 1,5 δις το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο, σημειώνοντας αύξηση 26%. Τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2001 που πρόκειται να ανακοινωθούν εντός των προσεχών ημερών θα είναι μια πρώτη επιβεβαίωση των αρχικών προβλέψεων των οικονομικών μεγεθών για το σύνολο της τρέχουσας χρήσης που αναμένεται να ανέλθουν σε 7,7 δις δρχ ο κύκλος εργασιών και 710 εκ. δρχ.τα καθαρά κέρδη προ φόρων. Επίσης η εταιρεία ανακοινώνει συμφωνία με μεγάλο οίκο του εξωτερικού που θα προσθέσει μια σειρά νέων προϊόντων πρώτων υλών στο προϊοντικό χαρτοφυλάκιό της. Η ολλανδική εταιρία AIR PRODUCTS POLYMERS B.V. (APP) σύναψε συμφωνία με την ΕΛΤΟΝ ΧΗΜΙΚΑ ΑΕΒΕ για την αντιπροσώπευση και αποκλειστική διάθεση των προϊόντων της στην ελληνική αγορά. Η AIR PRODUCTS POLYMERS (APP) αποτελεί joint venture των εταιρειών WACKER CHEMIE (Γερμανίας) και AIR PRODUCTS (Η.Π.Α.) και είναι ένας από τους μεγαλύτερους διεθνείς οίκους στην παραγωγή προϊόντων που χρησιμοποιούνται ως πρώτες ύλες στην βιομηχανία χρωμάτων, κόλλας, χαρτιού, κλωστουφαντουργίας και οικοδομικών υλικών. Στην παραγωγή δε διασπορών οξικού πολυβινυλίου/αιθυλενίου κατέχει την ηγετική θέση στην παγκόσμια αγορά. Η ΕΛΤΟΝ ΧΗΜΙΚΑ ΑΕΒΕ σήμερα συνεργάζεται σε αποκλειστική βάση με 28 ξένους οίκους χημικών προϊόντων και πρώτων υλών καλύπτοντας σχεδόν το σύνολο της ελληνικής βιομηχανίας στους κλάδους Φαρμάκων-Καλλυντικών, Τροφίμων-Ποτών, και λοιπών βιομηχανικών προϊόντων. Τα προϊόντα που θα συμπεριληφθούν στον κατάλογο της ΕΛΤΟΝ ΧΗΜΙΚΑ ΑΕΒΕ από την πρόσφατη συμφωνία, προστίθενται στην ήδη υπάρχουσα γκάμα και δεν αντικαθιστούν άλλα, διευρύνοντας έτσι την ποικιλία των πρώτων υλών που διαθέτει σήμερα η εταιρεία στην αγορά για την παραγωγή τελικών προϊόντων.›

Π. ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ Α.Β.Ε.Ε.

Η εταιρία Π. ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ Α.Β.Ε.Ε. με Δελτίο Τύπου της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Συνοπτική Ανασκόπηση: Οι τιμολογηθείσες πωλήσεις του Ομίλου κατά την περίοδο 1η Ιανουαρίου – 31 Μαρτίου αυξήθηκαν κατά 32% έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2000 και ανήλθαν σε 2.5 δις δρχ. (1.9 δις δρχ. το 2000). Τα καθαρά κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 77 εκ δρχ. (303 εκ δρχ.). Στα κέρδη του 2000 περιλαμβανόταν και έκτακτο κέρδος 245 εκ δρχ. από την πώληση μη χρησιμοποιούμενου ακινήτου. Χωρίς αυτό, τα κέρδη αυξήθηκαν έναντι της αντίστοιχης περυσινής περιόδου κατά 32%.

Προοπτικές 2001: Ισχύουν οι αρχικές προβλέψεις για κέρδη περίπου 1 δις δρχ.›

ΙΚΤΙΝΟΣ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.

Η εταιρία ΙΚΤΙΝΟΣ ΕΛΛΑΣ Α.Ε. με Δελτίο Τύπου της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Συνήλθε την 24/4/2001 στο Ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ η Εκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας ΙΚΤΙΙΝΟΣ ΕΛΛΑΣ Α.Ε. Παρευρέθηκαν Μέτοχοι που αντιπροσωπεύουν το 82,5% περίπου του μετοχικού κεφαλαίου και έλαβαν τις ακόλουθες αποφάσεις: Αλλαγή διάθεσης των αδιαθέτων υπολοίπων ύψους 212,2 εκατ. δραχμών (ποσοστό 15% περίπου) από τα αντληθέντα κεφάλαια από την Δημόσια εγγραφή τις 21-23/2/2000 για την εισαγωγή των μετοχών στην παράλληλη αγορά του Χ.Α.Α. Ονομαστικοποίηση των μετοχών της εταιρείας προκειμένου η εταιρεία να γνωρίζει τους μετόχους της και να τους ενημερώνει για τα επενδυτικά της προγράμματα και γενικότερα για την πρόοδο της εταιρείας. Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 2,101 Δις δραχμές ,με καταβολή μετρητών και έκδοση 2.101.500 νέων ονομαστικών μετοχών με τιμή διάθεσης 1.000 δραχμές ανά μετοχή και δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων με αναλογία 3 νέες μετοχές για κάθε δέκα παλαιές στην τιμή των χιλίων δραχμών εκάστης. Το ποσό της αυξήσεως του μετοχικού κεφαλαίου το οποίο ανέρχεται σε 2,101 δις δραχμές ,μετά την αφαίρεση των εξόδων της έκδοσης 50 εκατ. δραχμών περίπου θα χρησιμοποιηθεί ως εξής: α) Ποσό 1200 εκατ. δραχμών θα χρησιμοποιηθεί για την εξόφληση μέρους του τιμήματος εξαγοράς του 77,99% της ΤΣΙΜΕΝΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε.η οποία μετονομάσθηκε σε ΙΚΤΙΝΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ και ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΕ Α.Ε. β) Ποσό 500 εκατομ. δραχμών θα χρησιμοποιηθεί για χρηματοδότηση σε πρώτα στάδια του επενδυτικού της σχεδίου της εταιρείας ΙΚΤΙΝΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ και ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ Α.Ε.(πρώην ΤΣΙΜΕΝΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε.).

γ) Ποσό 351 εκατ. δραχμών θα διατεθεί για την μείωση του βραχυπρόθεσμου τραπεζιτικού δανεισμού της εταιρείας.

Οι κύριοι Μέτοχοι Ευάγγελος Χαϊδάς ,Δομική Κρήτης Α.Ε. και MARFIN Α.Ε.Π.Ε.Υ. δήλωσαν την πρόθεσή τους να συμμετέχουν στην αύξηση του κεφαλαίου.

Η έκθεση του Διοικητικού Συμβουλίου προς την ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ βάσει της οποίας λήφθηκαν οι πάρα πάνω αποφάσεις αναλύει λεπτομερώς το επενδυτικό σχέδιο της εξαγορασθείσας εταιρείας, το χρονοδιάγραμμα πραγματοποίησης του, τον προορισμό των κεφαλαίων που πρόκειται να αντληθούν καθώς και την αποτίμηση αυτής από δύο ελεγκτικούς οίκους με δύο διαφορετικές μεθόδους αποτίμησης.

Μεταξύ των άλλων η έκθεση του Δ.Σ. αναφέρει προς την Γ.Σ.

Η εξαγορά της «ΤΣΙΜΕΝΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε.› θα αποφέρει στην ΙΚΤΙΝΟΣ ΕΛΛΑΣ Α.Ε. τα ακόλουθα οφέλη :

1) Μέσω αυτής επεκτείνει τις δραστηριότητες της στην αξιοποίηση ακινήτων (real estate) , δραστηριότητα η οποία προβλέπεται από το καταστατικό της και αποτελούσε στόχο προς επίτευξη.

2) Μέσω των νέων δραστηριοτήτων της θυγατρικής αυτής η ΙΚΤΙΝΟΣ ΕΛΛΑΣ ΑΕ θα προωθήσει τις πωλήσεις των μαρμάρων και γρανιτών που αποτελούν τον παραδοσιακό κλάδο στον οποίο ενεργοποιείται.

3) Η εταιρεία «ΤΣΙΜΕΝΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε.› της οποίας η ονομασία, ο σκοπός, το κεφάλαιο κλπ , τροποποιήθηκαν στην έκτακτη Γενική Συνέλευση που συγκλήθηκε στις 02/02/2001 εκτός από την εν γένει εκμετάλλευση του εν λόγω ακινήτου (760 στρέμματα) θα αποτελέσει την θυγατρική της ΙΚΤΙΝΟΣ ΕΛΛΑΣ Α.Ε στο ευρύτερο τομέα της αξιοποίησης ακινήτων (real estate).

4) Η εταιρεία «ΤΣΙΜΕΝΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε.› θα παρουσιάσει κερδοφορία από το έτος 2005 και έπειτα, επιτυγχάνοντας κέρδη μετά φόρων το έτος 2008 ύψους Δρχ. 5.456 εκ. δραχμών σύμφωνα με το προβλεπόμενο Επιχειρηματικό Σχέδιο.

Το παραπάνω ακίνητο παρέχει τη δυνατότητα πολλαπλών εκμεταλλεύσεων λόγω της θέσης και της μεγάλης συγκεντρωμένης έκτασής του. Πιο συγκεκριμένα, το Επιχειρηματικό Σχέδιο προβλέπει την κατανομή του ακινήτου σε επιμέρους ζώνες, διαφορετικής εκμετάλλευσης. Αναλυτικά:

Σε πρώτη φάση την κατασκευή ενός ξενοδοχειακού συγκροτήματος 350 δωματίων, κατασκευασμένο στην παραθαλάσσια περιοχή καλύπτοντας έκταση περίπου 120 στρεμμάτων. Η κατασκευή του ξενοδοχείου θα γίνει παράλληλα με τη διαμόρφωση της ακτής, προκαλώντας έτσι το αρχικό ενδιαφέρον για περαιτέρω ανάπτυξη των άλλων τμημάτων. Η περιοχή παρουσιάζει αυξημένο ενδιαφέρον ανάπτυξης της τουριστικής εκμετάλλευσης, λόγω της δημιουργίας διεθνούς αεροδρομίου στη Σητεία. Η έλλειψη μεγάλων ξενοδοχειακών συγκροτημάτων, προσδίδει ένα ακόμα πλεονέκτημα στη λειτουργία ενός συγκροτημένου παραθεριστικού κέντρου όπου θα παρέχονται υπηρεσίες υψηλού τουρισμού (δημιουργικές δραστηριότητες αναψυχής, θαλασσοθεραπεία, κλπ.).

Δημιουργία μαρίνας δυναμικότητας 200 θέσεων, επιδοτούμενη με επιχορήγηση δημοσίου ποσοστού 35% και διαμόρφωση της ακτής μπροστά από το ξενοδοχείο σε αμμώδη παραλία. Η λειτουργία μαρίνας έχει ελάχιστο λειτουργικό κόστος και, παράλληλα, αποτελεί πόλο έλξης υψηλής ποιότητας τουρισμού. Παρέχει επιπλέον σημαντικό πλεονέκτημα έναντι των υπολοίπων μονάδων της περιοχής. Δημιουργία δύο οικιστικών περιοχών, όπου η πρώτη (Οικιστική περιοχή Α’) οριοθετείται στην παραθαλάσσια περιοχή και καλύπτει έκταση 300 στρεμμάτων, ενώ η δεύτερη (Οικιστική περιοχή Β’) καλύπτει έκταση 200 στρεμμάτων και αναφέρεται σε αγροτεμάχια στη θέση Σώπατα. Για τη συγκέντρωση της δεύτερης αυτής έκτασης θα απαιτηθεί η αγορά γειτονικών αγροτεμαχίων συνολικής έκτασης περίπου 100 στρεμμάτων. Η φάση κατασκευής των οικιστικών περιοχών θα γίνει μετά τη λειτουργία του ξενοδοχειακού συγκροτήματος, ώστε να είναι εξασφαλισμένο το ενδιαφέρον για την περιοχή. Μετά την ολοκλήρωση των έργων υποδομής σε κάθε οικιστική περιοχή, θα κτισθούν πολυτελείς βίλες τυποποιημένων σχεδίων και εμπορικό κέντρο, τα οποία και θα πωλούνται. Η υπόλοιπη έκταση περίπου 60 στρεμμάτων βρίσκεται στην πλαγιά πάνω από το δρόμο, με θέα τον κόλπο της Φανερωμένης. Θα οριοθετηθούν 15 ανεξάρτητα οικόπεδα των τεσσάρων στρεμμάτων το καθένα, τα οποία και θα πωληθούν. Η ευρύτερη περιοχή έχει προταθεί από το προς έγκριση Χωροταξικό Σχέδιο Περιφέρειας Κρήτης, για την σύνταξη Ειδικής Χωροταξικής Μελέτης (ΕΧΜ) από το Δήμο Σητείας. Σύμφωνα με το άρθρο 24 του Ν.2508/1997 η έκταση του ακινήτου πληρεί τις προϋποθέσεις για να ενταχθεί κατόπιν αιτήματος της εταιρείας, σε Περιοχή Ειδικά Ρυθμιζόμενης Πολεοδόμησης (ΠΕΡΠΟ), προς δημιουργία οικιστικών περιοχών βάσει πολεοδομικής μελέτης η οποία θα εκπονηθεί με πρωτοβουλία της εταιρείας. Η υλοποίηση και εκμετάλλευση του επενδυτικού σχεδίου θα γίνει σε συνεργασία με τους κατάλληλους φορείς (joint venture) ώστε να είναι σε μεγάλο βαθμό εξασφαλισμένη η επιτυχία του. Συγκεκριμένα: Το Ξενοδοχειακό συγκρότημα θα γίνει σε συνεργασία με κατάλληλο ξενοδοχειακό φορέα με μεγάλη εμπειρία στην ελληνική και διεθνή τουριστική βιομηχανία, ο οποίος θα αναλάβει και την εκμετάλλευση του.

Η μαρίνα θα κατασκευασθεί και θα λειτουργήσει σε συνεργασία με αναγνωρισμένη εταιρεία του χώρου η οποία θα χρησιμοποιηθεί ως σταθμός, αλλά και ως συνδυασμός θαλάσσιου τουρισμού και διαμονής στο ξενοδοχείο. Οι οικισμοί μπορούν να κατασκευασθούν σταδιακά από την ΙΚΤΙΝΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ & ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ Α.Ε. σε συνεργασία με εταιρείες real estate, ανάλογα με την ζήτηση και την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής. Εναλλακτικά θα επιδιωχθεί η ένταξη του επενδυτικού σχεδίου στα Προγράμματα Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης (ΠΟΤΑ) του Γ’ Κοινοτικού πακέτου, επιδοτούμενο κατά 35%. Η ένταξη στα (ΠΟΤΑ) μπορεί να εφαρμοστεί για ύψος επένδυσης 20 δις και έκταση ακινήτου 800 στρέμματα.›

INFO QUEST Α.Ε.Β.Ε. – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Α.Ε.Β.Ε.

Η εταιρία INFO QUEST Α.Ε.Β.Ε. και η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Α.Ε.Β.Ε. με Δελτίο Τύπου προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιούν τα ακόλουθα: «Στην Καλλιθέα την 4 Απριλίου 2001, ημέρα Τετάρτη στα γραφεία της Α.Ε. « INFO QUEST AEBE › στην οδό Αλεξάνδρου Πάντου, αρ. 25 – Καλλιθέα μεταξύ: α) της Α.Ε. με την επωνυμία «INFO QUEST (ΙΝΦΟ ΚΟΥΕΣΤ) – Ανώνυμος Εμπορική και Βιομηχανική Εταιρεία Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, Συστημάτων Επικοινωνίας και Περιφερειακών (COMPUTERS, PERIPHERALS & COMMUNICATIONS)› και το διακριτικό τίτλο «INFO QUEST AEBE› (απορροφούσα εταιρεία), η οποία εδρεύει στην Καλλιθέα Αττικής, οδός Αλ. Πάντου αρ. 25, με αριθμό μητρώου Α.Ε 5419/06/B/86/02, που εκπροσωπείται στο παρόν, σύμφωνα με το από 4/4/2001 πρακτικό Διοικητικού Συμβουλίου της, από τον κ. Θεόδωρο Φέσσα, β) της Α.Ε. με την επωνυμία «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ› και το διακριτικό τίτλο «ERGODATA S.A.› (απορροφούμενη εταιρεία), η οποία εδρεύει στην Αθήνα, οδός Πραξιτέλους αρ. 40 - 44, με αριθμό μητρώου Α.Ε. 14858/06/Β/87/10, που εκπροσωπείται στο παρόν, σύμφωνα με το από 4/4/2001 πρακτικό Διοικητικού Συμβουλίου της, από τον κ. Μιχαήλ Γαλουζίδη, συμφωνήθηκε και έγινε αμοιβαία αποδεκτό να συγχωνευθούν οι πιο πάνω εταιρείες με απορρόφηση της δεύτερης Α.Ε. από την πρώτη, σύμφωνα με τα άρθρα 69 - 77 του Κ.Ν. 2190/20 «περί ανωνύμων εταιρειών›, με τους εξής ειδικότερους όρους:

1. Η συγχώνευση θα γίνει σύμφωνα με τα άρθρα 69 - 77 του Κ.Ν. 2190/20, όπως ισχύει, σε συνδυασμό με το Ν. 2166/93, με απορρόφηση της Α.Ε. «ERGODATA S.A.› από την Α.Ε. «INFO QUEST AEBE›. Η τελική απόφαση περί συγχωνεύσεως θα ληφθεί από τις Γ.Σ. των παραπάνω εταιρειών, σύμφωνα με το άρθρο 72 του Κ.Ν. 2190/20.

2. Η συγχώνευση τελειούται από την καταχώρηση στο Μητρώο Ανωνύμων Εταιρειών της εγκριτικής αποφάσεως της αρμόδιας αρχής για τη συγχώνευση των παραπάνω εταιρειών.

Οι αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των συγχωνευομένων Α.Ε., μαζί με την οριστική σύμβαση συγχωνεύσεως, η οποία θα περιβληθεί τον τύπο του συμβολαιογραφικού εγγράφου, καθώς και η εγκριτική απόφαση της συγχωνεύσεως της αρμόδιας αρχής, υποβάλλονται στις διατυπώσεις δημοσιότητας του άρθρου 7β του Κ.Ν. 2190/20, για κάθε μία από τις συγχωνευόμενες εταιρείες.

3. Από την τελείωση της συγχωνεύσεως η απορροφούσα Α.Ε. υποκαθίσταται αυτοδίκαια και χωρίς καμία άλλη διατύπωση, σύμφωνα με το νόμο, σε όλα τα δικαιώματα, υποχρεώσεις και έννομες σχέσεις της απορροφούμενης εταιρείας και η μεταβίβαση αυτή εξομοιώνεται με καθολική διαδοχή, οι δε δίκες της απορροφούμενης εταιρείας θα συνεχίζονται από την απορροφούσα χωρίς καμία άλλη διατύπωση, μη επερχομένης βίαιας διακοπής αυτών εκ της συγχωνεύσεως. Η απορροφούμενη εταιρεία λύεται χωρίς να ακολουθήσει η εκκαθάρισή της και οι μετοχές της θα ακυρωθούν.

4. Η απορροφούμενη Α.Ε. θα μεταβιβάσει το σύνολο της περιουσίας της (ενεργητικό και παθητικό) στην απορροφούσα Α.Ε. με βάση την περιουσιακή κατάσταση της απορροφούμενης, η οποία εμφαίνεται στον Ισολογισμό Μετασχηματισμού της 31-12-2000.

Η απορροφούσα Α.Ε. θα καταστεί αποκλειστική κυρία, νομέας, κάτοχος και δικαιούχος κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας καθώς και κάθε άλλου περιουσιακού στοιχείου της απορροφουμένης Α.Ε., όπως αναφέρονται στον Ισολογισμό της 31-12-2000, η δε διαπίστωση της λογιστικής αξίας των εισφερομένων στοιχείων έγινε από Ορκωτό Ελεγκτή, σύμφωνα με το άρθρο 3 παρ. 2 του Ν. 2166/93.

5. Η απορροφούσα έχει μετοχικό κεφάλαιο, ολοσχερώς καταβεβλημένο το ποσό των oκτώ δισεκατομμυρίων διακοσίων είκοσι τεσσάρων εκατομμυρίων εννιακοσίων σαράντα δύο χιλιάδων διακοσίων πενήντα (8.224.942.250) δραχμών το οποίο διαιρείται σε σαράντα έξι εκατομμύρια εννιακόσιες ενενήντα εννέα χιλιάδες εξακόσιες εβδομήντα (46.999.670) κοινές ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας δραχμών εκατόν εβδομήντα πέντε (175) η κάθε μία.

Η απορροφούμενη έχει μετοχικό κεφάλαιο, ολοσχερώς καταβεβλημένο, το ποσό των οκτώ δισεκατομμυρίων τρακοσίων εβδομήντα τεσσάρων εκατομμυρίων (8.374.000.000) δραχμών, το οποίο διαιρείται σε επτά εκατομμύρια εννιακόσιες χιλιάδες (7.900.000) κοινές ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας δραχμών χιλίων εξήντα (1.060) η κάθε μία.

6. Σύμφωνα με το νόμο το μετοχικό κεφάλαιο της απορροφούσας εταιρείας αυξάνεται κατά το ποσό του μετοχικού κεφαλαίου της απορροφούμενης εταιρείας. Η απορροφούσα εταιρεία δεν θα εκδόσει νέες μετοχές κατά το ποσοστό της συμμετοχής της στο μετοχικό κεφάλαιο της απορροφούμενης εταιρίας, ήτοι κατά ποσοστό τριάντα πέντε και δέκα τοις εκατό (35,10%), επειδή η αξίωση για έκδοση νέων μετοχών κατά το ανωτέρω ποσοστό αποσβέννυται λόγω συγχώνευσης, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 16 και 75 παρ. 4 του Κ.Ν 2190/20 αφού η απορροφούσα κατέχει το τριάντα πέντε και δέκα τοις εκατό (35,10%), ήτοι 2.772.670 μετοχές της απορροφούμενης. Οι δύο εκατομμύρια επτακόσιες εβδομήντα δύο χιλιάδες εξακόσιες εβδομήντα (2.772.670) μετοχές της απορροφούμενης, που αντιπροσωπεύουν το 35,10% του μετοχικού κεφαλαίου, και που ανήκουν στην απορροφούσα, με την ολοκλήρωση της συγχώνευσης θα ακυρωθούν ως μη έχουσες πλέον καμία αξία. Έτσι το μετοχικό κεφάλαιο της απορροφούσας εταιρείας θα αυξηθεί κατά 5.434.969.800 δραχμές (8.374.000.000 - 2.939.030.200) και θα ανέλθει στο ποσό των 13.659.912.050 δραχμών (8.224.942.250 + 5.434.969.800).

7. Κατ’ εφαρμογή των διεθνώς αποδεκτών μεθόδων αποτιμήσεως μεταξύ των οποίων : α) προεξόφληση μελλοντικών ταμειακών ροών, β) δείκτες κεφαλαιαγοράς, γ) συγκρίσιμες συναλλαγές (τιμήματος), δ) αναμορφωμένη καθαρή θέση και ε) χρηματιστηριακή αξία, οι οποίες μέθοδοι αξιολογήθηκαν και σταθμίστηκαν με βάση τη δυναμική των δύο εταιρειών και τις συνθήκες αγοράς, από τα Διοικητικά Συμβούλια των συγχωνευομένων εταιρειών, προέκυψε σχέση αξιών μεταξύ της απορροφούσας και απορροφούμενης 5,95 προς ένα (1) αντίστοιχα. Αυτή η σχέση αξιών (5,95 προς 1) μεταξύ της απορροφούσας και της απορροφούμενης μετά την απάλειψη της συμμετοχής της απορροφούσας στην απορροφούμενη, λόγω σύγχυσης και ως εκ τούτου ακύρωσης των δύο εκατομμυρίων επτακοσίων εβδομήντα δύο εξακοσίων εβδομήντα (2.772.670) μετοχών της απορροφούμενης,

που ανήκουν στην απορροφούσα, διαμορφώνεται σε 9,1665 προς 1 αντίστοιχα. Η παραπάνω σχέση των αξιών κρίθηκε εύλογη και δίκαιη σύμφωνα και με την Έκθεση προσδιορισμού σχέσεως αξιών των συγχωνευομένων εταιρειών, η οποία συντάχθηκε από την εταιρεία Ορκωτών Ελεγκτών ?DELOITTE & TOUCHE?.

8. Δεδομένου ότι κοινή πρόθεση των συγχωνευομένων εταιρειών είναι ο αριθμός των μετοχών που κατέχουν οι μέτοχοι της απορροφούσας εταιρείας να παραμείνει σταθερός, ήτοι 46.999.670 μετοχές και ότι επιθυμούν η ονομαστική αξία της μετοχής της απορροφούσας να καθοριστεί ίση με το ισότιμο του ενός (1) ευρώ, ήτοι των 340,75 δραχμών, το μετοχικό κεφάλαιο της απορροφούσας εταιρείας θα αυξηθεί κατά το ποσό των δραχμών τεσσάρων δισεκατομμυρίων εκατόν δύο εκατομμυρίων τριακοσίων εξήντα τριών χιλιάδων διακοσίων (4.102.363.200) με κεφαλαιοποίηση αποθεματικών, του αντίστοιχου ποσού, από έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο.

Ετσι το μετοχικό κεφάλαιο της απορροφούσας εταιρείας θα ανέλθει τελικά σε δεκαεπτά δισεκατομμύρια επτακόσια εξήντα δύο εκατομμύρια διακόσιες εβδομήντα πέντε χιλιάδες διακόσιες πενήντα (17.762.275.250) δραχμές και θα διαιρείται σε πενήντα δύο εκατομμύρια εκατόν είκοσι επτά χιλιάδες (52.127.000) κοινές ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας δραχμών 340,75 η κάθε μία.

9. Στο νέο συνολικό μετοχικό κεφάλαιο της απορροφούσας εκ δραχμών δέκα επτά δισεκατομμυρίων επτακοσίων εξήντα δύο εκατομμυρίων διακοσίων εβδομήντα πέντε χιλιάδων διακοσίων πενήντα (17.762.275.250) θα αντιστοιχούν στους μεν μετόχους της απορροφούσας σαράντα έξι εκατομμύρια εννιακόσιες ενενήντα εννέα χιλιάδες εξακόσιες εβδομήντα (46.999.670) [(52.127.000 x 9,1665):10,1665] μετοχές, στους δε μετόχους της απορροφούμενης (πλην της απορροφούσας) πέντε εκατομμύρια εκατόν είκοσι επτά χιλιάδες τριακόσιες τριάντα (5.127.330) [(52.127.000 x 1) :10,1665] μετοχές.

Μετά τα παραπάνω:

Ως δίκαιη και λογική σχέση ανταλλαγής των 52.127.000 κοινών ονομαστικών μετά ψήφου μετοχών, στις οποίες θα διαιρείται το μετοχικό κεφάλαιο της απορροφούσας μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης, κρίνεται

Α. Για τους μετόχους της απορροφούσας:

Η αριθμητική σχέση 1:1, δηλαδή κάθε μέτοχος της απορροφούσας θα ανταλλάσει μία (1) κοινή ονομαστική μετοχή, ονομαστικής αξίας δραχμών 175, που κατέχει στην απορροφούσα, με μία (1) κοινή ονομαστική μετά ψήφου μετοχή της απορροφούσας, νέας ονομαστικής αξίας δραχμών 340,75.

Β. Για τους μετόχους της απορροφούμενης:

Η αριθμητική σχέση 1:1, δηλαδή κάθε μέτοχος της απορροφούμενης θα ανταλλάσει μία (1) κοινή ονομαστική μετοχή, ονομαστικής αξίας δραχμών 1.060, που κατέχει στην απορροφούμενη, με μία (1) κοινή ονομαστική μετοχή της απορροφούσας, ονομαστικής αξίας δραχμών 340,75.

10. Από την καταχώρηση στο Μητρώο Ανωνύμων Εταιρειών της εγκριτικής απόφασης της συγχώνευσης σύμφωνα με το άρθρο 75 παρ. 1 Κ.Ν. 2190/20, όπως ισχύει σήμερα, η απορροφούσα εταιρεία θα προβεί στις νόμιμες ενέργειες ώστε να πιστωθούν αρμοδίως στους λογαριασμούς αξιών των μετόχων της απορροφούσας και της απορροφούμενης οι νέες μετοχές (αϋλοι τίτλοι) που θα εκδώσει λόγω της αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου που θα προέλθει από την απορρόφηση της περιουσίας της απορροφούμενης.

11. Οι νέες μετοχές που θα πιστωθούν στους λογαριασμούς αξιών των μετόχων της απορροφούμενης εταιρείας σύμφωνα με το νόμο συμφωνείται ότι θα παρέχουν δικαίωμα συμμετοχής στα κέρδη της απορροφούσας εταιρείας από τη χρήση 2001.

12. Από 1-1-2001, επομένης ημέρας του Ισολογισμού, με βάση τα στοιχεία του οποίου θα γίνει η απορρόφηση και μέχρι της νομίμου τελειώσεως της συγχωνεύσεως, όλες οι πράξεις και συναλλαγές της απορροφουμένης εταιρείας θεωρούνται, από λογιστική άποψη, ότι διενεργούνται για λογαριασμό της απορροφούσας Α.Ε. και όλα τα οικονομικά αποτελέσματα αυτής της περιόδου θα ωφελούν ή θα βαρύνουν την απορροφούσα Α.Ε.

13. Δεν υπάρχουν μέτοχοι της απορροφούμενης εταιρείας, οι οποίοι να έχουν ειδικά δικαιώματα ή προνόμια, ούτε κάτοχοι άλλων τίτλων, πλην μετοχών.

14. Για τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων και τους τακτικούς ελεγκτές των συγχωνευομένων εταιρειών δεν προβλέπονται από το Καταστατικό τους ή από αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεών τους ιδιαίτερα πλεονεκτήματα, ούτε εξάλλου τους παρέχονται τέτοια πλεονεκτήματα από το παρόν Σχέδιο Σύμβασης Συγχώνευσης.

Σε πίστωση των ανωτέρω συντάχθηκε το παρόν Σχέδιο Σύμβασης Συγχώνευσης με απορρόφηση της δεύτερης των συμβαλλομένων εταιρειών από την πρώτη και υπογράφεται από τους νομίμως, κατά τα ανωτέρω, εξουσιοδοτημένους εκπροσώπους των εταιρειών.›



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΛΤΟΝ
  • ΠΕΤΡΟ
  • ΚΟΥΕΣ
  • ΣΑΤΟΚ



Σχολιασμένα