Αλαβάνος: Αμεσα μέτρα για να μην καταρρεύσει η πτηνοτροφία

Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2006 17:22

Επίσκεψη στον Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Aρτας πραγματοποίησε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνος, προκειμένου να ενημερωθεί για τα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζει ο κλάδος της πτηνοτροφίας, λόγω της γρίπης των πουλερικών.

«Κινδυνεύει με κατάρρευση η πτηνοτροφία όλης της χώρας. Πρέπει να αντιδράσουμε χωρίς καμία καθυστέρηση», δήλωσε ο κ. Αλαβάνος και ζήτησε να δοθούν κεφάλαια κίνησης ύψους 107 εκατ. ευρώ, με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί στο 15% του συνολικού τζίρου της ελληνικής πτηνοτροφίας.

Επίσης, να αυξηθεί από 12% σε 20% η επιδότηση του κόστους των εργατικών, να ληφθούν άμεσα μέτρα για την απορρόφηση των αποθεμάτων σε κατεψυγμένα κοτόπουλα και να διεκδικηθούν από την Ε.Ε. χρηματοδοτήσεις, όχι μόνο για ελέγχους, αλλά και για τη στήριξη του κλάδου της πτηνοτροφίας.

Ακόμη, ο πρόεδρος του ΣΥΝ, επέμεινε στο θέμα της διαρκούς, επίμονης και πλήρους ενημέρωσης των καταναλωτών: «προβάλλοντας δωρεάν διαφημιστικά σποτ σε συνεργασία με τους φορείς του κλάδου».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα