Αρνητικά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2019 14:36
UPD:14:40
REUTERS/BENOIT TESSIER

Ο φόβος μιας παγκόσμιας ύφεσης εξαιτίας του εμπορικού πολέμου -με ΗΠΑ και Κίνα να υψώνουν εκ νέου τους τόνους- έριξε στο «κόκκινο» τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τις μετοχές να απομακρύνονται από τα υψηλά τριών εβδομάδων.

Ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 κατέγραφε απώλειες σχεδόν μισής ποσοστιαίας μονάδας, με τις μετοχές των πετρελαϊκών και των εταιρειών φυσικού αερίου να δέχονται τις μεγαλύτερςε πιέσεις. Πτώση πάνω από 1% για τις μετοχές του τραπεζικού κλάδου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, υπερασπίσθηεκ την πολιτική δασμών στο πλαίσιο της εμπορικής του στρατηγικής, την ώρα που η Κίνα δεσμεύθηκε ότι θα απαντήσει με αντίμετρα εάν η Ουάσιγκτον επιμείνει στην κλιμάκωση των εμπορικών εντάσεων, την ώρα που οι δύο ισχυρότερες οικονομίες επιχειρούν να διαπραγματευθούν μια συμφωνία.

Το κλίμα ανησυχιών επισκίασε τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους βασικούς δείκτες στο «κόκκινο». Στη Φραγκφούρτη, ο DAX υποχωρούσε 0,50%, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατέγραφε απώλειες μεγαλύτερες της μισής ποσοστιαίας μονάδας. Πτώση και για τον FTSE MIB στο Χρηματιστήριο του Μιλάνου, μετά τις συστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καλώντας τη Ρώμη να παρουσιάσει αξιόπιστο δημοσιονομικό πλάνο για φέτος.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα