Μικτή εικόνα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2006 10:49

ΜΙΚΤΕΣ τάσεις επικρατούν στις χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης κατά την πρώτη ώρα των συναλλαγών.

Κέρδη καταγράφουν οι μετοχές των πετρελαϊκών εταιρειών ακολουθώντας την ανοδική πορεία των τιμών του μαύρου χρυσού. Σημειώνεται ότι η τιμή του αργού έχει φθάσει τα 58,9 δολάρια το βαρέλι αυξημένη κατά 0,75%.

Οι μετοχές των εταιρειών BP και Eni ενισχύονται κατά 0,3% και 0,5% αντιστοίχως.

Επενδυτικό ενδιαφέρον συγκεντρώνουν και οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου έπειτα από το «ράλι» της αμερικανικής Hewlett Packard στη χθεσινή συνεδρίαση του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης.

Στον αντίποδα, πιέσεις δέχεται ο κλάδος χημικών στον απόηχο της είδησης ότι η Credit Suisse υποβάθμισε την αξιολόγησή της για τη μετοχή της γερμανικής BASF. Η μετοχή της τελευταίας υποχωρεί κατά 1,1%.

Πτωτικά κινείται και η μετοχή της εταιρείας ειδών οικιακού εξοπλισμού Kingfisher. Η ING αναθεώρησε προς τα κάτω την επενδυτική της σύσταση για την παραπάνω μετοχή σε «πώληση» από «διακράτηση».

Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE 100 έχει διαμορφωθεί στις 5.831 μονάδες (0,04%), στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 4.970,88 μονάδες (-0,04%) και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 5.780,69 μονάδες (-0,15%).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα