«Μπλόκο» στη συγχώνευση Sprint και T-Mobile σχεδιάζει η εισαγγελία των ΗΠΑ

Τρίτη, 11 Ιουνίου 2019 18:09
UPD:18:18
REUTERS/Dado Ruvic

Σε νομικές κινήσεις για να μπλοκάρουν τη συγχώνευση, ύψους 26 δισ. δολαρίων, μεταξύ της Sprint και της T-Mobile προχωρούν οι εισαγγελικές αρχές των ΗΠΑ. Τουλάχιστον δέκα γενικοί εισαγγγελείς αναμένεται ενδεχόμενως και σήμερα να υποβάλουν κοινή δικαστική αγωγή, μπλοκάροντας τον «γάμο» Sprint και T-Mobile, μια συμφωνία που θα μειώσει τον αριθμό των αμερικανικών εταιρειών ασύρματων δικτύων σε τρεις από τέσσερις, όπως μεταδίδει το Reuters σε αποκλειστικό του δημοσίευμα, επικαλούμενο έγκυρες πηγές.

Της αγωγής ηγείται ο γενικός εισαγγελέας της Νέας Υόρκης, ανέφερε μία από τις πηγές, καθώς η αγωγή θα κατατεθεί στη Νέα Υόρκη.

Από την πλευρά της Τ-Mobile, της οποίας μητρικός όμιλος είναι η Deutsche Telekom, και της Sprint, που ελέγχεται από την ιαπωνική Softbank Group, δεν υπήρξε κάποιο σχόλιο. Εκπρόσωπος του γενικού εισαγγελέα της Νέας Υόρκης αρνήθηκαν να κάνουν κάποιο σχόλιο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Sprint, Μαρτσέλο Κλόρε και ο εταίρος του στην T-Mobile, Τζον Λετζέρ, συναντήθηκαν με αξιωματούχους του υπουργείου Δικαιοσύνης τη Δευτέρα, ανέφεραν οι πηγές.

Οι εταιρείες προσφέρθηκαν να πωλήσουν την Boost Mobile, ώστε να μειωθεί το μερίδιο αγοράς της εταιρείας που θα προκύψει από τη συγχώνευση στον κλάδο προπληρωμένων ασύρματων υπηρεσιών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα