Αλλάζει μοντέλο διακυβέρνησης η Foxconn, καθώς ο Γκου κατεβαίνει για πρόεδρος

Τρίτη, 11 Ιουνίου 2019 10:33
UPD:10:44
REUTERS/TYRONE SIU

Ο Τέρι Γκου, θα διεκδικήσει την προεδρία της Ταϊβάν στις εκλογές του 2020.

Σε ευρεία διοικητική αναδιάρθρωση προχωρά η Foxconn, με περισσότερα στελέχη να εμπλέκονται στην διαχείριση των καθημερινών ζητημάτων, καθώς ο πρόεδρος Τέρι Γκου, θα διεκδικήσει την προεδρία της Ταϊβάν στις εκλογές του 2020. 

Στο πρώτο επενδυτικό συνέδριο, που οργάνωσε στην Ταϊπέι, η Foxconn, εκ των κορυφαίων προμηθευτών της Apple και όχι μόνο, παρουσίασε μία νέα «επιτροπή επιχειρήσεων», μέσω της οποίας εννέα ανώτερα στελέχη θα αποκτήσουν μεγαλύτερο έλεγχο επί των θυγατρικών του ομίλου. Αυτά δεν περιλαμβάνουν ούτε τον Γκου ούτε τον πρόεδρο της ιαπωνικής μονάδας, Τάι Τζενγκ-γου, που είναι και οι δύο μέλη του νέου διοικητικού συμβουλόιυ.  

Το Reuters είχε πρώτο από την περασμένη Πέμπτη μεταδώσει ότι η εταιρεία ετοιμάζεται να προχωρήσει σε μία μεγάλη αλλαγή στον τρόπο διακυβέρνησης, απομακρυνόμενη από το έως τώρα μοντέλο, που ήθελε τον 68χρονο Γκου να έχει στενό έλεγχο και εποπτεία επί του συνόλου των δραστηριοτήτων και της καθημερινής λειτουργίας. 

Η Foxconn διαβεβαίωσε επίσης τους επενδυτές ότι είναι σε άριστη θέση προκειμένου να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις από τον σινο-αμερικανικό πόλεμο, τον οποίο και χαρακτήρισε μία «ολοένα και πιο σκληρή κατάσταση». Η ικανότητά της να αντεπεξέλθει στη νέα δύσκολη πραγματικότητα βασίζεται εν πολλοίς, όπως είπε, στο γεγονός ότι διατηρεί βάση παραγωγής σε 16 χώρες. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα