Χ.Α.: Άλμα 7% για τις τράπεζες και γενική ευφορία ενόψει προκήρυξης εκλογών

Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2019 14:58
UPD:15:50
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Ένα άκρως δυναμικό ράλι βρίσκεται σε εξέλιξη σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, όπου οι επενδυτές περιμένουν την επίσημη προκήρυξη των εκλογών. Με το βλέμμα στραμμένο στο προεδρικό Μέγαρο, όπου ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να ζητήσει το απόγευμα τη διάλυση της Βουλής από τον Προκόπη Παυλόπουλο, οι «ταύροι» της αγοράς οδηγούν τον Γενικό Δείκτη σε άλμα άνω του 3%. Την παράσταση κλέβουν και πάλι οι τράπεζες με κέρδη σχεδόν 8%. 

Αναλυτικότερα, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 3,25% στις 842,46 μονάδες, τα υψηλότερα επίπεδα εδώ και 13 μήνες, λίγο πριν από τις 15:00, με την αξία των συναλλαγών να σκαρφαλώνει πάνω από τα 63 εκατ. ευρώ. 

Ο τραπεζικός δείκτης είναι στο +7,8% με το σύνολο των μελών του να επιδίδονται σε ράλι. Στο +3,25% και ο συγγενικός δείκτης των εξειδικευμένων χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. 

Η Τράπεζα Πειραιώς βλέπει τη μετοχή της να ενισχύεται 11,8%, μετά και τη συμφωνία της για την πώληση χαρτοφυλακίου επιχειρηματικών μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων(ΝΡΕ) πιστωτικής απαίτησης 535 εκατ. ευρώ ή μεικτής λογιστικής αξίας 507 εκατ. ευρώ. Άνοδο της τάξης του 8,5% καταγράφει η μετοχή της Attica, ακολουθούν με κέρδη περίπου 7,5% οι μετοχές των Alpha Bank και Eurobank, ενώ στο +6,5% ακολουθεί και η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας. 

Τα κέρδη ωστόσο διαχέονται σε αρκετούς ακόμη κλάδους. Ο δείκτης των πρώτων υλών ενισχύεται 4,7%, ενώ και οι επιχειρήσεις κοινής ωφελείας καταγράφουν κέρδη της τάξης του 3%. 

Το σύνολο σχεδόν των δεικτών του Χρηματιστηρίου Αθηνών κινούνται σε τροχιά ανόδου. Μοναδικές εξαιρέσεις ο κλάδος εμπορίου, που υποχωρεί περίπου 1% και εκείνος της τεχνολογίας που αμφιταλαντεύεται ανάμεσα σε οριακές απώλειες και κέρδη. 

naftemporiki.gr 

 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα