Προσφορά της κινεζικής Fosun για τη μονάδα tour operator της Τhomas Cook

Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2019 14:37
UPD:14:38
REUTERS/Suzanne Plunkett

Προσφορά από την κινεζική Fosun για την εξαγορά της μονάδας τουριστικών δραστηριοτήτων(Tour Operator) έλαβε η Thomas Cook -η παλαιότερη ταξιδιωτική εταιρεία στον κόσμο. Η Fosun αποτελεί ήδη το μεγαλύτερο μετόχο της Thomas Cook, ενώ στον κινεζικό όμιλο ανήκει και το Club Med.

Τον προηγούμενο μήνα, η Τhomas Cook ανακοίνωσε ζημίες 1,5 δισ. στερλινών, σημειώνοντας ότι δεν χωρούν αμφιβολίες ότι το Brexit έχει κάνει τους πελάτες να καθυστερήσουν τα σχέδιά τους για καλοκαιρινές διακοπές.

Οι ετήσιες πωλήσεις της Thomas Cook ανέρχονται στα 9 δισ. στερλίνες, με 19 εκατ. πελάτες ετησίως και 22.000 άτομα προσωπικό σε 16 χώρες.

Παρότι επιβεβαίωσε ότι είναι σε συνομιλίες με τη Fosun, πρόσθεσε ότι δεν είναι σίγουρο ότι η προσέγγιση θα οδηγήσει στην υποβολή επίσημης προσφοράς.

Οι μετοχές του ταξιδιωτικού ομίλου επιδόθηκαν σε ράλι, με άνοδο έως και 24%, αφότου επιβεβαίωσε ότι έλαβε την προσφορά για το τμήμα Τour Operator. Όμως οι αναλυτές της Citigroup, που τον προηγούμενο μήνα υποβάθμισαν στο μηδέν την τιμή-στόχο για την Thomas Cook, συνεχίζουν να πιστεύουν ότι δεν αξίζει τίποτε. Ο Τζέιμς Έινλι, αναλυτής της Citi, σε σημερινό υπόμνημα προς τους πελάτες επανέλαβε ότι συνεχίζει να μη βλέπει αξία για τους μετόχους, εκτός κι αν η Fosun καταβάλει «πολύ υψηλό» τίμημα για τη μονάδα Tour Operator και η Thomas Cook καταφέρει να πωλήσει τις αεροπορικές δραστηριότητες σε πολύ υψηλότερη της αναμενόμενης αξίας.

Η Fosun Tourism έχει ήδη παρουσία στην ευρωπαϊκή αγορά μέσω του Club Med, ενώ διατηρεί μερίδιο 18% στην Thomas Cook.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα