Ήπια ανοδικές τάσεις στην Ευρώπη

Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2019 13:40
UPD:13:41
REUTERS/STAFF

Συγκρατημένα ανοδικές τάσεις επικρατούσαν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, μετά τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, ότι αναστέλλονται επ' αόριστον οι προτεινόμενοι δασμοί στα προϊόντα που εισάγονται από Μεξικό. Στο θετικό κλίμα συνέβαλαν και τα καλύτερα του αναμενομένου στοιχεία για τις κινεζικές εξαγωγές.

Ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 ήταν οριακά ενισχυμένος, με «πρωταγωνιστές» τις μετοχές του κλάδου πρώτων υλών, με κέρδη πάνω από 1%.

Η συμφωνία ΗΠΑ-Μεξικού, μέσω της οποίας αποφεύγεται η επιβολή δασμών, έδωσε νότα αισιοδοξίας. Οι ενδείξεις ότι γίνονται προσπάθειες επαναπροσέγγισης μεταξύ Fiat-Chrysler και Renault για συγχώνευση έδωσαν ώθηση στον κλάδο αυτοκινήτων, με άνοδο 0,5%.

Από την άλλη πλευρά, οι εμπορικές εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας παραμένουν, όπως και οι φόβοι για μια νέα παγκόσμια ύφεση, μην αφήνοντας περιθώριας για μεγάλα κέρδη.
 
 Θετικά πρόσημα στα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 σημείωνε άνοδο μισής ποσοστιαίας μονάδας, ενώ στο Παρίσι, ο CAC 40 ήταν ενισχυμένος 0,23%. Στο Μιλάνο, ο FTSE MIB πάσχιζε να παραμείνει σε θετικό έδαφος, εν μέσω ανησυχιών για τη δημοσιονομική κόντρα μεταξύ Ρώμης και Βρυξελλών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα