Σολτς: Πολύ καλή η υποψηφιότητα Βάιντμαν για την ΕΚΤ

Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2019 11:49
UPD:11:58
EPA/FLORIAN WIESER

Την υποψηφιότητα Βάιντμαν για την διοίκηση της ΕΚΤ στηρίζει το Βερολίνο, διά στόματος Όλαφ Σολτς.

Τη στήριξη του Βερολίνου στην υποψηφιότητα του Γενς Βάιντμαν για την διοίκηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας εξέφρασε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Όλαφ Σολτς. Ωστόσο η γερμανική κυβέρνηση στηρίζει επισήμως και τον Μάνφρεντ Βέμπερ για την προεδρία της Κομισιόν, την ώρα που όλοι σημειώνουν πως θα είναι δύσκολο να καλυφθούν και οι δύο αυτές καθοριστικής σημασίας θέσεις από Γερμανό. 

«Ο Βάιντμαν είναι πολύ καλός, ένας ταλαντούχος κεντρικός τραπεζίτης, όλοι το αναγνωρίζουν αυτό» είπε ο Σολτς μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg, ερωτηθείς για το ποιος θα διαδεχθεί τον Μάριο Ντράγκι στο τιμόνι της ΕΚΤ. «Θα είναι μία κοινή απόφαση από όλα τα διαφορετικά κράτη- μέλη. Και πιστεύω θα καταφέρουμε. Υπάρχει μία διαδικασία για το πώς θα λάβουμε την απόφαση» συμπλήρωσε. 

Ο Σολτς ο οποίος βρίσκεται στη Φουκόντα της Ιαπωνίας για τη Σύνοδο των υπουργών Οικονομικών και των κεντρικών τραπεζιτών του G20, σημείωσε επίσης πως έχει επιτευχθεί πρόοδος στις διεθνείς διαπραγματεύσεις για τη φορολογία, ενώ υπογράμμισε ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα για τη φορολόγηση της ψηφιακής οικονομίας. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα