Προωθείται δημιουργία Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου στη Θεσσαλονίκη

Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2006 18:25

Η δημιουργία Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου στη Θεσσαλονίκη προωθείται από την ΤΕΔΚ του νομού, το Δήμο Θεσσαλονίκης, την Helexpo, τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τη Μητροπολιτική Αναπτυξιακή Εταιρεία Θεσσαλονίκης.

Η παρουσίαση του εγχειρήματος έγινε σήμερα, ενώ μέχρι στιγμής έχει δοθεί η προσωρινή άδεια ίδρυσης και λειτουργίας του και έχει ολοκληρωθεί η σχετική μελέτη. Εντός του 2006 θα πρέπει να υπάρξει άμεση επαφή με τα Παγκόσμια Κέντρα Εμπορίου ώστε να υπάρχει η απαραίτητη εμπειρία για την υλοποίηση της μελέτης.

Το Κέντρο θα αναπτυχθεί σε έκταση τουλάχιστον 15.000 τμ., ενώ γίνονται συνεννοήσεις για την εγκατάστασή του είτε στη Ζώνη Καινοτομίας, είτε στο λιμάνι, είτε σε κάποιον άλλο χώρο περιφερειακά του κέντρου της Θεσσαλονίκης.

Στόχος του Παγκοσμίου Κέντρου Εμπορίου της Θεσσαλονίκης θα είναι, μεταξύ άλλων, η σύνδεση των επιχειρήσεων της περιοχής με άλλες επιχειρήσεις παγκοσμίως, η προώθηση των προϊόντων και των υπηρεσιών που προσφέρουν, η διοργάνωση επιχειρηματικών συναντήσεων και αποστολών και η διοργάνωση εμπορικών και εκθεσιακών εκδηλώσεων.

Το αρχικό μετοχικό κεφάλαιο της επένδυσης υπολογίζεται σε 480.000 ευρώ. Η συμμετοχή του δήμου υπολογίζεται σε 120.000, της ΤΕΔΚ σε 40.000 και των υπολοίπων μετόχων σε 80.000 έκαστος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα