United Technologies- Raytheon: Δημιουργούν κολοσσό 121 δισ. στον τομέα αεροδιαστημικής και αμυντικού εξοπλισμού

Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2019 10:48
UPD:10:53
Raytheon Company/Hand-out

Οι United Technologies και Raytheon αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να δημιουργήσουν μία νέα εταιρεία αξίας 121 δισ. δολαρίων, στην μεγαλύτερη συγχώνευση όλων των εποχών για τον τομέα αεροδιαστημικής και αμυντικού εξοπλισμού. 

Η συμφωνία έρχεται να αλλάξει το τοπίο δημιουργώντας έναν κολοσσό με παρουσία τόσο στα εμπορικά όσο και στα μαχητικά αεροσκάφη. Η United Τechnologies προμηθεύει τους κατασκευαστές εμπορικών αεοροσκαφών με ηλεκτρονικά εξαρτήματα, συστήματα επικοινωνίας και άλλου είδους εξοπλισμό, ενω η Raytheon είναι κατά κύριο λόγο προμηθευτής της αμερικανικής υκβέρνησης, κατασκευάζοντας μαχητικά αεροσκάφη και εξοπλισμό δορυφόρων. 

Αν και οι δύο εταιρείες έχουν κάποιους κοινούς πελάτες, οι δραστηριότητές τους δεν αλληλοκαλύπτονται και επομένως εκτιμάται ότι θα λάβουν την έγκριση των ρυθμιστικών αρχών. 

Ωστόσο οι δύο μεγάλες αεροναυπηγικές βιομηχανίες, Boeing και Airbus, όπως και το Πεντάγωνο, που είναι γνωστό ότι χρησιμοποιούν την αγοραστική δύναμή τους για να αποσπούν εκπτώσεις από τους προμηθευτές, σίγουρα δεν θα υποδεχθούν με ιδιαίτερη χαρά την εξέλιξη. 

Να σημειωθεί ότι η United Technologies προωθεί ήδη σχέδια διαχωρισμού του τμήματος κλιματιστικών Carrier και των ανελκυστήρων Otis θέλοντας να εστιάσει στις δραστηριότητες αεροναυπηγικής μέσω της εξαγοράς της Rockwell Collins έναντι 23 δισ. δολαρίων, την οποία ολοκλήρωσε το 2018. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα